27.08.2020.

Iz minute u minutu: Gorica - Šibenik 3-2

Iz minute u minutu: Gorica - Šibenik 3-2 Na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici u 20 sati počela je utakmica 3. kola HT Prve lige između HNK Gorice i HNK Šibenika.

GORICA - ŠIBENIK 3-2
VELIKA GORICA Gradski stadion. Bez gledatelja. Sudac: Ivan Vučković. Pomoćnici: Ivica Modrić i Luka Pušić (svi iz Zagreba). VAR: Dario Bel (Osijek). AVAR: Miro Grgić (Osijek).
STRIJELAC: 1-0 Mudrinski (3), 2-0 Lović (65), 3-0 Babec (74), 3-1 Rak (87)
GORICA: Kahlina - Doka, Steenvoorden (od 66. Moro), Krizmanić, Čabraja - Babec, Čanađija - Mitrović (od 81. Golubickas), Suk, Lovrić - Mudrinski (od 46. Dvorneković). Trener Valdas Dambrauskas.
ŠIBENIK: Labrović - Pajić, Pandža, Bilić, Anočić - Bulat, Ćurić - Ampem (od 90. Laća), Rak, Sahiti (od 69. Kvesić) - Jurić (od 69. Celić). Trener Krunoslav Rendulić.
ŽUTI KARTONI: Doka (Gorica), Pandža (Šibenik)
CRVENI KARTONI: -

KRAJ UTAKMICE. Gorica - Šibenik 3-2

'90+4 GOL! Šibenik je smanjio na 3-2, Silvio Anočić je lijepo pogodio s ruba šesnaesterca nakon asistencije Nikole Raka.

'90 Na početku sudačke nadoknade, koja će trajati četiri minute, Niko Rak (ne Nikola, baš Niko) pucao je malo pokraj gola, i to zahvaljujući bloku Nasirua More.

'87 GOL! Šibenik je smanjio na 3-1, strijelac je Nikola Rak, Velikogoričanin u šibenskim redovima. Dobio je loptu s lijeve strane, praktički u petercu i zakucao pod prečku Kahlinina gola.

'81 Prvi put nakon 6. lipnja i one ružne ozljede vilice u Koprivnici, zaigrao je Paulius Golubickas, koji je ušao umjesto Josipa Mitrovića.

'80 Žuti karton dobio je Albi Doka.

'75 Odmah nakon gola opet je Gorica imala šansu, opet je pucao Lovrić iz daljine, no ovoga puta Labrović je to obranio.

'74 GOOOOOOOL!!! Gorica vodi 3-0, prvi gol u dresu Gorice zabio je Hrvoje Babec! Izvela je Gorica 13. korner na utakmici, odbijala se lopta po petercu, u kojem je Babec doslovno uklizao na nju da bi je nekako ugurao u gol. VAR je provjeravao ovu situaciju, ali ništa sporno nije pronašao.

'72 Opet je u šansi bio Mitrović, pucao je jako dobro, no netko je ipak stigao blokirati i odbiti u korner.

'70 Kako ovo nije ušlo?! Nakon lijepe kombinacije iz slobodnog udarca Hrvoje Babec je bio u čistoj šansi, Labrović je sjajno obranio, a iz odbijanca je Babec pogodio stativu s tri, četiri metra! Još jednom se odbilo, pokušao je i Mitrović, no otišlo je preko gola...

'69 Dvostruka zamjena kod Šibenika, Celić i Kvesić ušli su umjesto Sahitija i Jurića.

'68 I ponovno sjajan Kahlina. Anočić je pucao s lijeve strane, no kapetan je zaključao svoja vrata.

'67 Čisti zicer, situaciju 'jedan na jedan' nije uspio iskoristiti Josip Mitrović. Gostujući vratar Nediljko Labrović sjajno je reagirao..

'66 Steenvoorden je izašao zbog ozljede, ušao je Nasiru Moro.

'65 GOOOOOOOOL!!! Gorica vodi 2-0, strijelac je Kristijan Lovrić! Dvorneković je odlično povukao, Mitrović dao za Lovrića, a on lijepo zabio iz daljine, lijevom nogom, za povećanje goričke prednosti.

'63 Opet je opasno bilo nakon kornera Gorice, i to jako opasno! Lopta je nakon odbijanja došla u peterac do Steenvoordena, koji je u kontaktu s jednim obrambenim igračem pao i nije uspio dobro zahvatiti loptu. VAR se nije uključivao...

'61 Dvostruka izmjena kod Gorice, Anthony Kalik ušao je umjesto Joeya Suka, a Dario Špikić umjesto Darija Čanađije.

'60 Odlično je pucao Dario Čanađija s ruba kaznenog prostora, no lopta se od bloka odbila malo pokraj gola.

'58 Uh, umalo je Krizmanić zabio autogol... U pokušaju da izbije ubacivanje s desne strane nije dobro zahvatio loptu i pogodila je vanjski dio mreže.

'57 Prvi žuti karton u utakmici dobio je Boris Pandža zbog faula na Josipu Mitroviću.

'52 Kako je sad malo nedostajalo da Gorica poveća vodstvo... Opet korner, ovoga puta s lijeve strane, glavom je pucao Matthew Steenvoorden, no lopta je otišla malo pokraj gola. Vel 20-ak sekundi poslije Mitrović je odigrao za Lovrića, koji je ljevicom pucao preko gola. 

'51 Izgubila je Gorica jednu loptu na centru, s gotovo 50 metara pokušao je Ampem iznenaditi Kahlinu, ali otišlo je daleko od gola.

'46 Počelo je drugo poluvrijeme, Matija Dvorneković ušao je umjesto strijelca Ognjena Mudrinskog.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA. Gorica - Šibenik 1-0

'45 Pucao je sad i Ćurić iz daljine, vrlo dobro, Kahlina opet sjajno obranio i odbio u korner, nakon kojega je preko gola pucao Ampem.

'45 Kahlina brani jedanaesterac! Kapetan je majstorski skinuo udarac Marka Bulata, na odbijenu loptu natrčao je Ampem, no stigla je blokirati gorička obrana!

'42 Silvio Anočić, lijevi branič Šibenika, izveo je nešto između centaršuta i udarca, a na kraju je Kahlina morao odbijati u korner.

'39 Pucao je sad i Ampem, opet iz daljine, opet lak plijen za Kahlinu. 

'37 Evo i pokušaja Šibenika, Emir Sahiti je prošao po lijevoj strani i pucao s 20-ak metara, no za kapetana Kahlinu nije bilo problema.

'32 Uh, kako lijepa šansa za Goricu! Ognjen Mudrinski dobio je loptu iz dubine, pucao desnom nogom snažno, ali otišlo je malo preko gola.

'27 Pucao je iz velike daljine desni branič Šibenika Martin Pajić, lopta je nekoga okrznula putem i završila u korneru. 

'24 Pokušao je Kristijan Lovrić iz slobodnog udarca, sasvim iskosa s lijeve strane, lopta je završila u mreži, ali s vanjske strane.

'18 Tri kornera sad je zaredom imala Gorica, zatim i ubacivanje sa strane u opasnoj zoni, ali gosti su se uspjeli obraniti.

'13 Mirna se utakmica igra nakon gola na otvaranju, niti jedna momčad ne dominira, a nema ni prilika...

'3 GOOOOOOOOL!!! Počelo je sjajno, Marijan Čabraja nabacio je iz kornera s desne strane, na prvu stativu, na kojoj je bio Ognjen Mudrinski. Ovoga puta zabio je glavom, peti put ove sezone. Gorica vodi 1-0!

'1 Utakmica je počela.
Vrh