19.09.2020.

Iz minute u minutu: Gorica - Istra 1961 2-2

Iz minute u minutu: Gorica - Istra 1961 2-2 Konačno uz prisustvo gledatelja, nogometaši Gorice dočekali su na svom stadionu Istru 1961 i odigrali 2-2.

GORICA - ISTRA 1961 2-2
VELIKA GORICA Gradski stadion. Sudac: Dario Bel (Osijek). Pomoćnici: Igor Križarić (Čakovec) i Sanja Rođak-Karšić (Podravske Sesvete). Četvrti sudac: Ivana Martinčić (Koprivnica). VAR: Fran Jović (Zagreb). AVAR: Igor Krmar (Zagreb). Delegat: Mladen Jurišić (Osijek).
STRIJELCI: 0-1 Vuk (12), 1-1 Špikić (29), 1-2 Gržan (76-11m), 2-2 Delfi (89)
GORICA: Kahlina - Doka (od 78. Delfi), Steenvoorden, Krizmanić, Čabraja - Babec, Čanađija (od 78. Kalik) - Mitrović (od 54. Mudrinski), Suk (od 71. Golubickas), Špikić (od 71. Dvorneković) - Lovrić. Trener Valdas Dambrauskas.
ISTRA 1961: Majkić - Hujber, Tomašević, Bosančić, Sergi - Lisica (od 87. Lončar), Galilea, Ivančić, Vuk (od 77. Guzina) - Gržan - Fuentes (od 84. Sane). Trener Fausto Budicin.
ŽUTI KARTONI: Špikić, Lovrić (Gorica), Tomašević (Istra 1961)
CRVENI KARTONI: Steenvoorden (Gorica)

KRAJ UTAKMICE. Gorica - Istra 2-2

'90 Igrat će se samo pet minuta sudačke nadoknade.

'89 GOOOOOOOL!!! Younes Delfi u debiju za 2-2! Lovrić je nabacio iz slobodnog udarca s desne strane, a u petercu se najbolje snašao 19-godišnji Iranac, koji je natkoljenicom loptu poslao u mrežu.

'87 Lončar je u gostujućem sastavu zamijenio Lisicu.

'84 Sane je kod Istre ušao umjesto Fuentesa.

'78 Anthony Kalik i debitant Younes Delfi ušli su umjesto Darija Čanađije i Albija Doke.

'77 Guzina je kod Istre ušao umjesto Vuka.

'76 GOL! Istra vodi 2-1. Šime Gržan pobjegao je u kontranapad, za njim je trčao Matthew Steenvoorden, došlo je do kontakta, a sudac Bel procijenio je da je to jedanaesterac i crveni karton za Steenvoordena! Drakonska odluka ostala je važeća i nakon konzultacija s VAR-om i Gržan je sam realizirao udarac s bijele točke.

'71 Dvorneković i Golubickas ušli su u igru umjesto Špikića i Suka.

'70 Opet je opasno u kontru izašla Istra, Mateo Lisica je na kraju pucao, no Kahlina je obranio.

'63 Fantastično je dugom loptom Suk pronašao Lovrića, on je ušao u šesnaesterac s lijeve strane, pucao lijevom nogom, no Majkić je obranio. Nakon kornera igrač Istre Einar Galilea glavom je pogodio - prečku!

'56 Žuti karton za Kristijana Lovrića.

'55 Doka je sad lijepo prošao desno i tražio upravo Mudrinskog, no gostujuća obrana to je uspjela odbiti u posljednji trenutak.

'54 Ognjen Mudrinski ušao je u igru umjesto Josipa Mitrovića.

'52 Opet je opasna Istra, opet nakon kornera. Gorica je u međuvremenu pokušavala napraviti nešto prema naprijed, no udarac Fuentesa glavom malo iznad prečke dobro je upozorenje da nema opuštanja.

'47 Neugodno je sad bilo pred golom Gorice, nakon kornera su dva igrača Istre ostala pred Kahlinom, ali Bosančić nije pucao dovoljno dobro za Kahlinu.

'46 Počelo je drugo poluvrijeme, bez promjena u postavama.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA. Gorica - Istra 1961 1-1

'45+2 Iz voleja je sad atraktivno pokušao Mitrović, nakon kornera, ali bilo je ljepše nego preciznije...

'42 Poništen gol Gorice! Joey Suk pucao je prvo glavom, nakon kornera, golman Majkić to je odbio do Špikića, a on asistirao Suku, koji je sad nogom imao lagan posao, ubaciti loptu u praznu mrežu s tri, četiri metra za 2-1. Međutim, provjerom u VAR sobi pogodak je poništen...

'41 Žuti karton za braniča gostiju Josipa Tomaševića.

'40 Opasno je sad bilo pred golom Istre, branič Istre Luka Hujber jedva je odbio glavom nakon kornera, otišlo je u novi korner, malo pokraj gola...

'39 Nešto mirnije razdoblje igre prekinuo je pokušaj Darija Čanađije, nakon još jedne hitre akcije Gorice, no njegov udarac od bloka je završio u korneru.

'29 GOOOOOOOL!!! Gorica je izjednačila, strijelac je Dario Špikić! Josip Mitrović je prvo pogrešnim dodavanjem prekinuo jednu tečnu i brzu akciju, no lopta je sekundu potom opet došla u njegove noge. Dao je oštru loptu u sredinu, gdje je spreman bio Špikić. Samo je proslijedio loptu u mrežu za 1-1.

'27 Novi pokušaj Lovrića iz slobodnjaka, iz lošije pozicije, ali puno bolje izveden. Golman Istre morao je to "boksati", bez previše sigurnosti...

'22 Sam je sad Lovrić izborio slobodan udarac na 25 metara, sam ga je i pucao, ali nedovoljno dobro, završilo je to u rukama golmana Majkića.

'19 Evo i prilike za Goricu, nakon ubacivanja s desne strane loše je reagirao gostujući golman Majkić, lopta je došla do Čabraje, koji je raspalio slijeva, ali nedovoljno precizno.

'12 GOL! Istra vodi u Velikoj Gorici, strijelac je Matej Vuk. Prekid je bio praktički na centru, visoka lopta došla je na peterac za Fuentesa, koji je glavom spustio za Vuka, a on pogodio mrežu Gorice za vodstvo gostiju.

'11 Prvi žuti karton na utakmici, dobio ga je Dario Špikić.

'10 Brzu kombinaciju na 25 metara od gostujućega gola odigrala je Gorica, na kraju je s 18-19 metara pucao Suk, ali preslabo za golmana Istre.

'8 Nakon duge akcije oko šesnaesterca gostiju lopta je došla do Kristijana Lovrića, koji danas igra u vrhu napada, no predugo je oklijevao i udarac iz solidne pozicije završio je u bloku.

'6 Pokušava Gorica od prve minute uspostaviti kontrolu, preuzeti dominaciju, kruži oko šesnaesterca, ali prva šansa na utakmici pripala je Istri. Nakon kornera je lopta došla do Sergija, pucao je Španjolac, no gorički kapetan Kristijan Kahlina sjajno je obranio.

'1 Počela je utakmica!
Vrh