03.10.2020.

Iz minute u minutu: Gorica - Hajduk 2-1

Iz minute u minutu: Gorica - Hajduk 2-1 Na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici odigrana je dramatična utakmica prepuna događaja i preokreta, a na kraju je Gorica došla do pete uzastopne domaće pobjede protiv Hajduka!

GORICA - HAJDUK 2-1
VELIKA GORICA Gradski stadion. Gledatelja 1523. Sudac: Damir Batinić (Osijek). Pomoćnici: Dino Knez (Osijek), Kristijan Novosel (Gat). Četvrti sudac: Andrej Burilo (Osijek). VAR: Ivan Bebek (Rijeke). AVAR: Igor Krmar (Zagreb). Delegat: Darko Kolesarić (Osijek).
STRIJELCI: 0-1 Caktaš (45-11m), 1-1 Lovrić (62-11m), 2-1 Hamad (77)
GORICA: Kahlina - Muhammed, Steenvoorden, Jovičić, Čabraja - Babec (od 73. Suk), Kalik (od 46. Čanađija) - Špikić (od 46. Dvorneković), Hamad, Lovrić - Matar (od 56. Mudrinski). Trener Valdas Dambrauskas
HAJDUK: Posavec - Jakoliš, Dimitrov, Vušković, Čolina - Jurić (od 56. Nejašmić), Jradi (od 86. Atanasov) - Jairo, Caktaš (od 86. Teklić), Gyurcso (od 73. Mujakić) - Diamantakos. Trener Hari Vukas
ŽUTI KARTONI: Babec (Gorica), Caktaš, Čolina, Jurić (Hajduk)
CRVENI KARTONI: Čolina (Hajduk)

KRAJ UTAKMICE. Gorica - Hajduk 2-1

'90+8 KAHLINA BRANI JEDANAESTERAC! Čudan penal dobio je Hajduk u zadnjim sekundama, opet intervncijom VAR-a, ali Jairov udarac briljantno je obranio čudesni Kahlina!!!

'90 Igrat će se osam minuta sučeve nadoknade!

'90 Krešimir Krizmanić ulazi umjesto Jiloana Hamada.

'86 Dvije zamjene kod Hajduka, Teklić i Atanasov umjesto Caktaša i Jradija.

'84 Počeo je snažan vjetar i kiša, kao da stiže najavljena oluja...

'77 GOOOOOOOOL!!! Gorica vodi 2-1! Čabraja je nabacio s lijeve strane, Mudrinski pucao glavom, Posavec odbio, a Hamad zakucao! Prvo je gol poništen, da bi pregledom VAR-a bilo ustanovljeno da zaleđa Hamada nije bilo!

'74 Uh, kakva sad prilika za Goricu... Golman Hajduka Posavec morao je izvesti malu akrobaciju da bi spasio nakon udarca Lovrića, koji je prethodno zapeo u bloku.

'73 Mijenjaju oba trener, kod Hajduka ulazi Mujakić umjesto Gyurcsa, a kod Gorice Joey Suk umjesto Hrvoja Babeca.

'70 CRVENI KARTON! David Čolina je dobio i drugi žuti, odnosno isključujući crveni.

'68 Sjajni Kahlina! Lijepo je sad izašao u protunapad Hajduk, na udarcu je u dobroj poziciji bio Caktaš, no gorički kapetan to je sigurno zaustavio.

'62 GOOOOOOOOL!!! Gorica je izjednačila na 1-1! Nejašmić je startao na Čanađiju na rubu šesnaesterca, sudac je pokazao na bijelu točku nakon pregleda VAR-a, a loptu je uzeo Lovrić. Pucao je, Posavec obranio, no sudac je to vratio jer je golman Hajduka nepropisno izašao s gola! Iz druge je Lovrić bio siguran! 

'56 Nejašmić je kod Hajduka zamijenio Jurića, a kod Gorice Ognjen Mudrinski umjesto Matara Dieyea.

'55 Lijepu prigodu imao je Caktaš glavom, no nije pogodio okvir gola.

'54 Pucao je iz punog trka s 20-ak metara Jradi, nakon što je prekinuta obećavajuća akcija Gorice, no visoko je to bilo, previsoko.

'52 Novi žuti karton za igrača Hajduka, ovaj put za Stanka Jurića.

'47 David Čolina dobio je žuti karton zbog prekršaja na sugrađaninu Dvornekoviću.

'46 Počelo je drugo poluvrijeme. Trener Gorice Valdas Dambrauskas odmah je napravio dvostruku zamjenu - Matija Dvorneković i Dario Čanađija ušli su umjesto Darija Špikića i Anthonyja Kalika.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA. Gorica - Hajduk 0-1

'45 GOL! Hajduk vodi 1-0. Musa Muhammed napravio je prekršaj na Gyurcsu, koji je taman ušao u šesnaesterac, a Mijo Caktaš mirno je realizirao jedanaesterac.

'42 Uh, najbolja šansa Gorice... Špikić je vratio s desne strane, Hamad je bio u idealnoj poziciji, po sredini gola, no nije dobro zahvatio loptu i ovo je propalo...

'40 Okušao je udarac i Dario Špikić, zapucao je s 20-ak metara nakon lijepe kombinacije Gorice, no nije taj udarac bio dovoljno snažan.

'38 Lovrić je sad pokušao s 30 metara, no udarac je završio visoko iznad gola.

'37 Caktaš je nabacio, Diamantakos glavom pucao iz velike blizine, ali lopta je otišla pokraj gola.

'35 Žuti karton dobio je Hrvoje Babec.

'34 Razigrala se Gorica! Prvo je sjajno opalio Lovrić, otišlo je malo iznad gola, a već u sljedećem napadu pucao je Matar Dieye, no taj je pokušaj golman Posavec ulovio.

'30 Evo i sporne situacije... Špikić je prošao po desnoj strani, krenuo vraćati loptu u sredinu, lopta je u ruku pogodila Dimitrova na vrhu peterca, no sudac Batinić nije čak ni išao pogledati VAR?!

'29 Prvi žuti karton na utakmici dobio je Mijo Caktaš.

'24 Evo konačno i prvog udarca Gorice. Pokušao je Kristijan Lovrić iz svoje pozicije, s lijevog ruba šesnaesterca, no nije ta lopta dobro sjela..

'23 Prečka za Hajduk! Nije potpuno jasno je li Jakoliš pucao ili ubacivao, no pogodio je okvir gola. U nastavku akcije pokušao je i Jradi, no otišlo je malo pokraj gola...

'18 Opasno je sad bilo nakon Hajdukova kornera, dvaput je pokušao Dimitrov, no dvaput je blokirao Hrvoje Babec.

'12 Ponovno je iza nas razdoblje u kojem je Gorica više držala loptu, ali opasno je opet bilo pred vratima Kahline. Nakon ubacivanja iz slobodnog udarca iz nezgodne pozicije morao je golman Gorice "boksati" loptu.

'5 Opet Kahlina brani! Ovoga puta pucao je Jairo, situacija nije bila toliko ozbiljna kao ova nekoliko trenutaka ranije, ali daleko je to bilo i od bezopasnog...

'4 Kakva obrana kapetana Kahline! Diamantakos je bijegom u kontru prekinuo razdoblje uvodne dominacije Gorice, bio je to čisti zicer za Hajduk, ali Kahlina je briljantno obranio.

'1 Utakmica je počela!
Vrh