22.04.2023.

"Imamo sedam finalnih utakmica!"

U pozitivnom nizu, od četiri utakmice bez poraza, nogometaši Gorice ove nedjelje dočekuju Rijeku, koja je također u jako dobroj formi. Susret 30. kola SuperSport HNL-a igrat će se s početkom u 15 sati, a ako još niste, ulaznice možete kupiti klikom ovdje još danas po pretprodajnim cijenama.

Nakon velike pobjede u gostima na Šubićevcu, Gorica je duži period do sljedeće prvenstvene utakmice iskoristila za prijateljski ogled s Rudešom koji je završio 1-0 pobjedom Sopićeve momčadi.

- Dali smo minutažu igračima koji nisu igrali u zadnje vrijeme, nagradili smo i naše najbolje juniore i odigrali tu utakmicu kako bi se što bolje pripremili za dvoboj s Rijekom, koji će biti jako zahtjevan, ali ne manje od prethodne utakmice, a ni više od sljedeće. Imamo sedam finalnih utakmica i u svaku ulazimo maksimalno, s istom željom i jednim ciljem - da na kraju sezone završimo ispred Šibenika.

Gorica u nedjelju ima priliku 'preskočiti' Šibenik koji je nakon poraza protiv Lokomotive ostao na bod prednosti.

- Jedino je bitno da nakon zadnjeg kola napravimo taj mali skok i budemo na poziciji iznad Šibenika. Tko će u ovih šest kola prije biti ispred, a tko iza, mislim da je manje bitno. Mi se moramo voditi time da na kraju prvenstva budemo ispred njih. Slažem se da je svaka utakmica bitna i da u svaku moramo ući sto posto kako bismo što prije osigurali opstanak, ali na kraju će se podvući crta i nadam se da ćemo u tom trenutku biti iznad - naglasio je trener Sopić.

Prošli međusobni susret s Rijekom, onaj na Rujevici, završio je 2-0 pobjedom domaćina iako je Gorica pokazala, posebice u drugom poluvremenu, da može ozbiljno zaprijetiti.

- Rijeka je jako kvalitetna momčad, ali mi smo u tih drugih 45 minuta bili jako dobri, iako nismo uspjeli postići pogodak. Ako to poluvrijeme ponovimo ove nedjelje i pretočimo u svih 90 minuta, vjerujem da možemo doći do tri boda - rekao je Jurica Pršir. 



 
Vrh