21.05.2023.

Imamo prvoligašice! ŽNK Gorica izborila plasman u 1.HNLŽ!

Imamo prvoligašice! ŽNK Gorica izborila plasman u 1.HNLŽ! Savršeno. Riječ koja najbolje opisuje ovaj vikend na našem stadionu. Nakon čudesne 5-2 pobjede naših seniora u utakmici protiv Varaždina koja nam je osigurala novu sezonu u HNL-u, u prvoligaškom društvu iduće sezone gledat ćemo i naše seniorke. 

Nakon 1-1 u Čakovcu, cure su u uzvratnoj utakmici kvalifikacija za 1. HNLŽ pobijedile Međimurje pogotkom Mie Kalašić s bijele točke pred kraj prvog dijela. Povijesni je to uspjeh za naše seniorke, za naš klub i grad. 

- Moram čestitati svim sudionicima današnjeg dvoboja, suparniku koji je bio sjajan, a onda naravno i svim djevojkama u ovoj teškoj sezoni punoj izazova, zatim svom stožeru - Tihomiru Perkoviću, Ivanu Zagorcu, Ladi Rojc, Anamariji Šešljagi... - započeo je trener Marko Biljan nakon utakmice za pamćenje.

- Još sam pod emocijama, nisu se još dojmovi slegli. Mogu reći da smo se iscrpili i fizički i emocionalno jer znamo da je curama Prva liga promakla prošle godine za dlaku tako da im je to 'visilo nad glavom'. Presretan sam što su sada uspjele. Ovo je njihov uspjeh i ja im od srca čestitam na tome - istaknuo je Biljan.

Pod emocijama je bila i kapetanica momčadi Perica Cicijelj, koja par posljednjih tjedana zbog ozljede koljena nije mogla trenirati, a problema su imale još neke igračice, no bez obzira na sve, danas su dale svoj maksimum.

- Osjećaj je fantastičan. Dvije godine radimo za ovo. Prošle sezone smo protiv Hajduka izgubile prvenstvo zbog jednog gola tako da je ostao 'gorak okus'. Iako smo bile u deficitu, poluozlijeđene, ozlijeđene, dale smo sve od sebe i mislim da se ovakve utakmice dobivaju na mišiće - rekla je Perica pa dodala:

- Čestitala bih cijeloj svojoj ekipi, stručnom stožeru, HNK Gorici na podršci za ženski nogomet i seniorima na ostanku u ligi!
  
Vrh