20.10.2023.

"Idemo se 'pofajtati' za bodove sutra"

Reprezentativna stanka je gotova što znači nastavak prvenstvenih obaveza i povratak na Gradski stadion. U subotu od 18:10 sati nogometaši Gorice dočekat će Dinamo u sklopu 12. kola SuperSport HNL-a.

- Svi znamo kvalitetu Dinama, da su zadnjih deset, 15 godina najbolja momčad Hrvatske i ove sezone su legitiman kandidat za naslov prvaka. Već sam i prije govorio da su ovo utakmice u kojima je najlakše pripremati momčad jer se u takvim utakmicama može puno dobiti. Vjerujem da ćemo dobro reagirati i da ćemo namučiti Dinamo i dati sve od sebe da dođemo do kojeg boda - podijelio je svoja razmišljanja trener Dinko Jeličić.

Posljednja dva međusobna susreta završila su remijem, 0:0 u 3. kolu i 1:1 u prijateljskoj utakmici na Maksimiru, a važna je i činjenica da Gorica ove sezone ima niz pozitivnih rezultata na domaćem terenu.

- Naravno da je lijepa statistika kada držiš kontinuitet neporaženosti na svom terenu, a još i kada tomu dodaš zadnje te dvije utakmice protiv Dinama onda to daje dodatnu dozu samopouzdanja i vjere da i u subotu možemo nastaviti taj niz - istaknuo je trener.

Gorica je trenutno druga najbolja obrana lige, a veliku ulogu u tome imaju stoperski dvojac Maloča-Krizmanić.

- Igrao sam s puno partnera u obrani, a s Maločom sam kliknuo od početka. Ima veliko iskustvo, godine igranja na visokom nivou i pomaže cijeloj ekipi, sve igrače oko sebe čini boljima pa tako i mene. Ide nam dobro ove sezone i nadam se da ćemo tako nastaviti - kazao je Krešimir Krizmanić, koji dobro poznaje i trenera Sergeja Jakirovića.

- Trener Jakirović mi je prvi pružio šansu i pod njim sam dobio prve minute u HNL-u. Bilo je to davno, dosta se vjerojatno i on promijenio od tada, puno je napredovao i svi vidimo kakve rezultate ima iza sebe. Možda možemo reći da je Dinamo sada u nekoj krizi, ali Dinamo je uvijek Dinamo i znamo što nas čeka - naglasio je.
Vrh