11.05.2020.

HNTV: Razgovori uživo

HNTV: Razgovori uživo U emisiji Hrvatske nogometne televizije koja prati pripreme prvoligaša za nastavak sezone, o ciljevima i ambicijama Gorice uživo su govorili sportski direktor Nikoličius Mindaugas i predsjednik kluba Nenad Črnko.

- Još kada smo igrali u Drugoj HNL cilj nam je bio jednog dana dovesti Goricu do europskih natjecanja. Tada se to možda činilo nerealno, ali vidjeli smo prošle sezone da nam je nedostajalo samo tri boda do europskog mjesta. Želja nam je igrati u Europi, razvijati igrače i biti momčad koja ima ime i protiv koje nije lako igrati. Sada kada se dobro razvijamo u sportskom dijelu važno je unaprjeđivati infrastrukturu i Klub, počevši od stadiona pa do nogometne škole koja je ključ uspjeha svakog kluba. Želja nam je da u budućnosti polovica prve momčadi budu mladi igrači upravo iz naše akademije, rekao je sportski direktor Mindaugas.


-U zadnjih godinu dana smo u potpunosti uredili VIP, prostor za medije, dvoranu za konferencije s novim LED ekranom. Želimo imati stadion s četiri zvjezdice, a na tom putu nam nedostaje kapacitet stadiona. U planu nam je investicija kojom bismo najveće promjene radili na zapadnoj tribini, gdje ima površine oko 700 kvadrata. Taj dio planiramo pretvoriti u klupske prostorije, napraviti nove svlačionice, prostorije za organizaciju utakmica i mini konferencijsku dvoranu za novinare. Cilj je kompletan seniorski dio momčadi preseliti na zapad gdje bi bio izlaz na glavni teren, rekao je Nenad Črnko za HNTV.

Predsjednik je komentirao i aktualnu situaciju uzrokovanom pandemijom koronavirusa.

Kada smo prekinuli natjecanja svi smo očekivali da će se situacija vrlo brzo riješiti i da ćemo nastaviti igrati kroz dva, tri tjedna. Nažalost, dogodilo se to što se dogodilo, no shvatili smo da život mora ići dalje i da moramo tražiti nove iskorake. Klubovi, sportaši i HNS u koordinaciji s Nacionalnim stožerom Republike Hrvatske tražili su mogućnost nastavka natjecanja, prema primjerima nekih drugih zemalja... Uvjeren sam da će kada pokažemo da se kroz sport, povratkom treninzima i utakmicama možemo polako vraćati u život, to biti primjer i za ostale grane u Hrvatskoj, te da ćemo na neki način pronaći izlaz iz ove krize.

Nakon duge i neočekivane stanke, igrači su s nestrpljenjem dočekali povratak zajedničkim treninzima, motivirani za nastavak prvenstva koji se očekuje 6. lipnja.

- Naš je cilj Europa i borit ćemo se do zadnjeg kola. Voljeli bismo osigurati šest bodova u prva dva kola, no očekuju nas dvije zahtjevne utakmice. Vjerujem da ćemo uspjeti izvući pozitivne rezultate i dokazati da se s pravom nadamo borbi za Europu, optimističan je napadač Kristijan Lovrić koji se trenutno nalazi na trećoj poziciji najboljih strijelaca lige s 11 postignutih pogodaka.


Gorica će u nastavak krenuti s tri uzastopna gostovanja, kod Slaven Belupa, zatim Intera i Osijeka.
- Mislim da trebamo ići stepenicu po stepenicu, krenuti po pobjedu od prve utakmice u Koprivnici. Ova stanka nam je svima dala prostora za razmišljanje, da se smirimo i vratimo u punom sjaju kao što je Gorica bila prošle godine, zaključio je kapetan Kristijan Kahlina.

Cijelu emisiju možete pogledati ovdje: 
 
Vrh