27.02.2022.

HNK Gorica i Fulham FC potpisali ugovor o suradnji!

HNK Gorica i Fulham FC potpisali ugovor o suradnji! Neposredno prije odigravanja utakmice 32. kola engleskog Championshipa između FC Fulhama i FC Peterborough Uniteda, na stadionu Craven Cottage u Londonu, smještenom na obali rijeke Temze, ugovor o suradnji potpisali su Fulham FC i HNK Gorica. U ime vodećega kluba Championshipa ugovor je potpisao direktor odjela razvoja nogometa Huw Jennings, a u ime HNK Gorice predsjednik kluba Nenad Črnko.

Kontakti između klubova o realizaciji ove suradnje traju posljednjih nekoliko mjeseci, a završni potpis ugovora u Londonu potvrda je da su obje strane pronašle brojne interese u ovoj suradnji. Fulham je, inače, najstariji profesionalni nogometni klub u Londonu, osnovan 1879.

- Iznimno smo zadovoljni načinom komunikacije i opcijama suradnje koju smo dogovorili uz obostrano razumijevanje. Uvjeren sam da će ova suradnja u godinama koje su pred nama donijeti brojne benefite, prvenstveno za Goricu, a onda i za Fulham. U to uključujem suradnju u stručnom radu, mogući zajednički marketing, razmjenu informacija važnih za obje strane Ugovora, baziranih na razvoju i mogućoj razmjeni igrača, prvenstveno kroz skauting oba kluba, a u skladu s propisima FIFA-e, EFL-a, FA-a, HNS-a i HNL-a - istaknuo je predsjednik HNK Gorice Nenad Črnko.

Vrh