29.04.2022.

Gorica u Koprivnici: 'Sve nas je manje, ali sve smo jači!'

Gorica u Koprivnici: 'Sve nas je manje, ali sve smo jači!' Nakon dva uzastopna minimalna poraza od Hajduka i Dinama, nogometaši HNK Gorice okrenuli su se izazovu koji donosi 33. kolo HT Prve lige, gostovanju kod NK Slaven Belupa na koprivničkom stadionu. Situacija u momčadi nije idealna, tu su i ozljede i kartoni, ali Goričani u Koprivnicu idu s velikim ambicijama.

- Ja bih to rekao ovako: sve nas je manje, ali sve smo jači! - kazao je trener Toplak pa nastavio:

- U odnosu na prošlu utakmicu nemamo Juricu Pršira, koji ima tri žuta kartona, a zbog ozljede nam je otpao Atiemwen. Malo jesmo kratki s kadrom, ali mislim da smo u dobrom tonusu, da smo dobro pripremili utakmicu, da su igrači dobro reagirali nakon dvije utakmice u kojima smo bili toliko blizu, a toliko daleko...

Svjestan je trener da će s druge strane biti iznimno neugodan protivnik.

- Čeka nas težak protivnik, jer Slaven Belupo je jako 'tvrda' momčad, koja ima spoj mladosti i iskustva. Ne daju ti puno prostora, ali mi moramo biti hrabri, moramo se znati nametnuti u što većem dijelu utakmice i što manje griješiti. Bude li tako, naše šanse će biti velike.


"Glasnogovornik" svlačionice u ovom je slučaju bio Jozo Šimunović.

- Iz onoga što je iza nas treba izvući pouke, ispraviti sve što nije bilo dobro i koncentrirati se na ono što je pred nama. Prvi na redu je Slaven, čvrsta i organizirana momčad, s kojom velikih problema ima svatko tko u utakmicu ne uđe sto posto. Pristup i angažman, i momčadski i individualni, jako je važan, mi smo ga dosad i pokazivali, no uvijek ga treba pokušati podići na još višu razinu - istaknuo je Šimunović.
Vrh