08.01.2023.

Gorica remizirala s Rijekom

Gorica remizirala s Rijekom Prijateljski ogled na Rujevici završio je remijem bez golova. Utakmica se igrala u trajanju od 105 minuta, s prvim poluvremenom od 60 minuta, koje su započeli sljedeći igrači: Žiger - Raspopović, Steenvoorden, Bralić, Krizmanić - Suk, Mrzljak - Petković, Pršir, Fućak - Jurić. 

Bez obzira što je riječ o prijateljskoj utakmici, igralo se čvrsto od samog početka susreta. U prvom dijelu vidjeli smo par nerealiziranih prilika s obje strane, a najbliži pogotku bio je Pršir čiji je udarac u 50. minuti završio u rukama vratara Rijeke. Gorica je defenzivno bila odlično postavljena pa Riječani do kraja nisu uspjeli stvoriti konkretnije šanse. U drugom dijelu na teren je istrčala druga postava. Na vrata je stao Debijađi, a ušli su još Majstorović, Ćosić, Matković, Julardžija, Ndockyt, Mitrović, Fruk, Kapulica i Vujnović dok je u igri od početne postave ostao samo Krizmanić na lijevom boku. U 76. minuti Julardžija je glavom ubacio u mrežu domaćina, međutim sudac je ocijenio da je pritom napravio prekršaj u napadu pa je rezultat na semaforu ostao nepromijenjen. 
Krizmanića je u 85. minuti zamijenio Vojtko. Gorica je kontrolirala stanje na terenu, imala veći posjed lopte, ali dobru igru nije uspjela zaokružiti pogotkom pa je susret završio 0-0.

- Rijeka je prvo poluvrijeme imala kontrolu posjeda. Mi smo bili nešto konkretniji u toj završnoj zoni, imali neke poluprilike koje nismo uspjeli realizirati, ali svakako veseli što smo zatvorili prilaz našem golu i praktički nije bilo opasnijih situacija - kazao je pomoćni trener Marko Krnjić po završetku utakmice i prije povratka momčadi u Medulin gdje ih sljedeći tjedan očekuju još dvije provjere.

- Pokazali smo da možemo nositi s Rijekom, s momčadi koja je dobro napredovala. Mi dobro radimo na ovim pripremama, puno igrača je dobilo minutažu te se nadamo da ćemo u tom tonu nastaviti i još se dizati kroz ostatak priprema - zaključio je Julardžija.
Vrh