20.05.2024.

Gorica podržala 28. Sportske igre mladih

Gorica podržala 28. Sportske igre mladih Naši igrači su prije početka jučerašnje utakmice na Poljudu, na teren izašli u pratnji djece u majicama Plazma Sportske igre mladih te su tako zajedno s Hrvatskim nogometnim savezom i drugim klubovima SuperSport HNL-a pružili podršku ovoj najvećoj amaterskoj sportskoj manifestaciji u Europi.

Sportske igre mladih osnovane su 21. svibnja 1996. godine u Splitu, te već 28 godina pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna svake godine besplatno sudjeluju u profesionalno organiziranim natjecanjima u 10 sportskih disciplina. Osim u Hrvatskoj, Igre se već 14 godina održavaju u Bosni i Hercegovini, 11 godina u Srbiji, a od ove godine ova sportska priča proširila se i na Sloveniju. Tijekom svih ovih godina, Igre su okupile više od 2.750.000 djece i mladih u cijeloj regiji.

Osim što potiču na bavljenje sportom i promoviraju sportski način života, Sportske igre mladih kroz svoje aktivnosti rade na edukaciji o svim sferama održivog razvoja, zaštite životne sredine, nenasilja na sportskim terenima, te potiču na razvoj prijateljstva i fair playa, što su prepoznali i mnogi sportaši, ambasadori ovog projekta, među kojima su: Aleksander Čeferin, Luka Modrić, Darijo Srna, Edin Džeko, Nemanja Vidić, Nemanja Matić, Predrag Mijatović, Karl Heinz-Rummenigge, Nasser Al-Khelaifi, i dr.

Osim pojedinaca, veliki je broj organizacija koje su prepoznale značaj i važnost Sportskih igara mladih, među kojima su Hrvatski nogometni savez i UEFA, koja podršku pruža kroz UEFA Foundation for children.
 
Vrh