03.02.2023.

Gorica nakon dva gostovanja ponovno na domaćem terenu

Gorica nakon dva gostovanja ponovno na domaćem terenu Na konferenciji za medije, trener Željko Sopić i igrač Vinko Petković najavili su nedjeljni ogled na Gradskom stadionu protiv Šibenika. Utakmica 20. kola igrat će se s početkom u 15 sati.

Trener neće moći računati na kartoniranog Antu Mateja Jurića i ozlijeđenog Tonija Fruka, ali će mi na raspolaganju biti posljednja dva pojačanja, Ivan Tomečak i Božidar Radošević.

- Očekuje nas takozvana utakmica "šest bodova" s glavnim konkurentom za opstanak. Mislim da potpuno spremni ulazimo u tu utakmicu i učinit ćemo sve da ostvarimo pozitivan rezultat i uzmemo sva tri boda - rekao je trener.

Gorica je u tri utakmice ove polusezone upisala dva remija i poraz u prošlom kolu u Gradskom vrtu kod Osijeka.

- Gledajući šansu u Osijeku koju sam promašio moram reći da nitko ne bi bio sretniji od mene da sam zabio gol i donio pozitivan rezultat momčadi, bez obzira što sam posuđeni igrač Osijeka. Nije mi svejedno gdje igram, bitno mi je da me sredina u kojoj jesam traži iz nogometnog aspekta da im dođem pomoći. Mislim da se adaptiram brzo, upijam ideje trenera i ekipe. Morate biti svjesni da smo skupa sa stožerom ekipa koja je na okupu mjesec dana i u kratkom periodu smo napravili dosta dobar posao - odgovorio je Petković na pitanje novinara je li mu svejedno u kojem klubu igra pa se osvrnuo na razdoblje provedeno u Istri 1961:

- Kada sam na ljeto pristupio Istri, momčad je također bila u "izgradnji" i trebalo nam je četiri-pet kola da uspostavimo neku igru i krenemo skupljati bodove. To nije ni malo lak zadatak, ali dobro se radi, jasne su nam ideje i sve nam se objašnjava. Nema negative, šef nas smiruje kada god smo nervozni zbog neke neiskorištene šanse u poluvremenu. Zato mislim da kada nešto pošteno radiš i maksimalno daješ sve od sebe, da će se to negdje vratiti pa tako i moja propuštena šansa u Osijeku - naglasio je. 
Vrh