31.10.2023.

Gorica izborila četvrtfinale Kupa

Gorica izborila četvrtfinale Kupa HNK GORICA - NK RADNIK KRIŽEVCI 4:0
Velika Gorica. Gradski stadion. Sudac: Fran Jović (Zagreb). Pomoćnici: Dejan Vuković (Zagreb) i Ivan Starčević (Bjelovar). Četvrti sudac: Luka Slišković (Zagreb).
GORICA: Radošević - Raspopović, Matković, Krizmanić, Leš - Pršir, Soldo - Šroler, Kapulica, Blummel - Vujnović. Trener: Dinko Jeličić.
STRIJELCI: 1-0 Kovač (ag), 2-0 Krizmanić, 3-0 Mitrović, 4-0 Jurić
ŽUTI KARTONI: Gorica: Matković, Soldo; Radnik: Vukić
CRVENI KARTONI: - 

Nogometaši Gorice uspješno su odradili zadatak u osmini finala Kupa i 4:0 pobjedom protiv trećeligaša Radnika iz Križevaca izborili prolazak u idući krug natjecanja. 

Trener Jeličić odlučio je odmoriti neke igrače, tako da su utakmicu s tribina gledali Ivan Banić i Mario Maloča, a zbog problema sa zadnjom ložom, u kadru nije bio ni Valentino Majstorović. Od igrača s manjom minutažom do sada, utakmicu su započeli Radošević, Matković, Leš, Šroler i Kapulica, a igrali su još i Raspopović, Krizmanić, Pršir, Soldo, Blummel i Vujnović.

U prvom poluvremenu se Radnik pokazao kao dobar i organiziran suparnik, s nekoliko situacija iz kojih su mogli opasnije zaprijetiti. Od prilika naše momčadi možemo istaknuti udarce Blummela i Šrolera, ali rezultat je ostao nepromijenjen nakon prvih 45. minuta susreta u Velikoj Gorici.

Na početku drugog dijela, trener se odlučio na dvostruku izmjenu pa su umjesto Luke Kapulice i Martina Šrolera, u igru ušli Merveil Ndockyt i Josip Mitrović, čiji je centaršut u 51. minuti rezultirao autogolom stopera gostiju Sandija Kovača. Pet minuta kasnije, u svom 122. nastupu u seniorskom dresu Gorice, prvijenac postiže Krešimir Krizmanić i odvodi Goricu na dva gola prednosti.

Nova promjena na semaforu stigla je u 65. minuti, kada Gorica povećava svoju prednost preko Mitrovića. Vujnović je oduzeo loptu gostima, odigrao za Ndockyta, koji lijepo petom vraća u sredinu za Mitrovića, a konačan rezultat u 88. minuti postavio je Ante Matej Jurić. 

Pobjedom protiv Radnika, Gorica je nastavila pozitivan niz na domaćem terenu, a već u subotu imat će priliku isto napraviti protiv Osijeka, u 14. kolu prvenstva. 
Vrh