24.06.2021.

Gorica i Turistička zajednica Zagrebačke županije idu dalje zajedno

Gorica i Turistička zajednica Zagrebačke županije idu dalje zajedno HNK Gorica nastavlja sklapati nova prijateljstva, otvarati nove etape u svom razvoju, a u tom smislu može se promatrati i otvaranje suradnje s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije, koja je postala novi član naše obitelji.

- Turizam je važna komponenta našega gospodarstva, a situacija s virusom Covid-19 pokazala nam je da moramo razmišljati u drugom smjeru. HNK Gorica nije samo jedan od ključnih pokretača sportskog života u Velikoj Gorici, kao i u cijeloj Zagrebačkoj županiji, nego je i jedan od ključnih nositelja naših smještajnih kapaciteta, i to na području cijele županije. Mi takav klub moramo podržati u aktivnostima, u svakoj mogućnosti privlačenja momčadi iz raznih država na naše područje. Izuzetno smo zahvalni za sve što su učinili u ovom našem segmentu - istaknula je Ivana Alilović, direktorica TZZŽ-a.

Suradnja kluba i županijske turističke zajednice bit će obostrana, raznolika, a moguće i pomalo neobična.

- Gledat ćemo u nekim novim smjerovima, što će nam omogućiti neke nove vrste promocije našega kraja. Primjerice, zašto HNK Gorica ne bi jedan svoj trening odradila u Turopoljskom lugu? Ima li što ljepše? - predložila je Ivana Alilović.


Podršku ovoj suradnji došao je dati i Ervin Kolarec, zamjenik župana Zagrebačke županije.

- HNK Gorica je veliki promotor i svoga grada i naše županije, zbog čega mi je jako drago što se klub povezao s našom turističkom zajednicom. Budući da je, između ostaloga, u ovom klubu aktivno više od 450 djece, i Zagrebačka županija bit će u budućnosti uz HNK Goricu - rekao je Kolarec.

Vrh