23.01.2024.

Gorica i Kurilovec obnovili suradnju

Gorica i Kurilovec obnovili suradnju NK Kurilovec je bio jedan od prvih klubova-partnera Gorice, a nakon tri godine ponovno je dogovorena suradnja.

- U ovoj fazi je planirana suradnja prvenstveno na razini nogometnih akademija. S naše strane bismo sustavno pomagali u nekim strateškim aktivnostima, a i neki igrači bi s obzirom na stupanj natjecanja, odlazili iz Gorice prema Kurilovcu s ciljem da se klub dovede u rang ispod 1. HNL u ključnim selekcijama. To bi za nas bio izuzetno kvalitetan doprinos u nastojanju da kroz te akademije i sustave damo priliku igračima koje vidimo kao perspektivu za 1.HNL u mlađim kategorijama - rekao je predsjednik Nenad Črnko nakon potpisa sporazuma.

Zadovoljstvo ovom suradnjom nije skrivao ni predsjednik Kurilovca, Dražen Vujnović.

- Naravno da se veselimo zbog ove naše suradnje, koja je postignuta s ciljem podizanja kvalitete rada NK Kurilovca. Sigurno će naš klub uključiti sve svoje resurse u suradnju, a HNK Gorica će nam pomoći u svom velikom iskustvu vođenja kluba, stručnom radu. Kroz tu suradnju podizat ćemo kvalitetu rada u omladinskom pogonu, nadamo se i podići Kurilovec u više rangove. Cilj nam je kroz ovu suradnju i promovirati grad i županiju, u smislu rada naših akademija i klubova. Ponavljam, veselim se ovome i nadam se da ćemo ostvariti sve svoje ciljeve. A HNK Gorici zahvaljujemo na pruženoj ruci suradnje i velikoj pomoći, koja će nam donijeti veliku korist. Zasad je suradnja na nivou akademija, a danas-sutra, ako se stvore uvjeti, možemo razmišljati i o ulasku seniora u viši rang. Od toga bi koristi imala i HNK Gorica, ali opet ću reći, za takvo što se moraju stvoriti uvjeti - rekao je Vujnović.

Svečano potpisivanje na konferenciji za medije, pogledajte u videu:
Vrh