09.09.2023.

Gorica i Dinamo odigrali bez pobjednika u prijateljskoj utakmici

Gorica i Dinamo odigrali bez pobjednika u prijateljskoj utakmici Momčad Dinka Jeličića remizirala je s Dinamom na Maksimiru rezultatom 1-1. U početnom sastavu prijateljske utakmice igrali su: Banić - Munksgaard, Maloča, Krizmanić, Štiglec – Raspopović, Mrzljak, Šroler - Majstorović, Mitrović, Vujnović.

Prvo poluvrijeme završilo je bez pogodaka, bez izglednih prilika, iako možemo istaknuti snažan udarac Martina Šrolera u 20. minuti, koji je uspio obraniti vratar Dinama Ivan Nevistić. Pogodak za vodstvo Gorice postigao je Ilečić, koji je u igru ušao početkom drugog poluvremena. Veliki dio posla odradio je Tim Matavž koji je osvojio loptu na Dinamovoj polovici, prošao po lijevoj strani i lijepo ubacio u peterac do Ante Mateja Jurića koji je pogodio vratnicu, a na odbijenu loptu natrčao je Lenny Ilečić. 

Goričani su vodstvo uspjeli sačuvati samo šest minuta kada je za izjednačenje iz voleja zabio Josip Drmić. 

- Ne gledamo ovu utakmicu iz natjecateljskog kuta, naravno bitna je svaka, ali prije svega gledamo stvari na kojima možemo raditi, gdje imamo prostora za napredak i stvari koje su dečki usvojili jer ipak promijenjen način rada i imamo neke nove zahtjeve u našoj igri - kazao je pomoćni trener Marko Krnjić nakon utakmice, ističući da je zadovoljan viđenim na Maksimiru.

Osim kao priprema za ono što Goricu čeka idućeg tjedna, utakmica je dobro poslužila i igračima s manjom minutažom, poput Martina Šrolera koji je danas startao i odigrao 60-ak minuta na terenu.
- Nama igračima koji smo do sada igrali manje je ova utakmica dobro došla. Mislim da smo odlično odigrali utakmicu i da smo uspjeli prikazati sve što smo radili ovog tjedna - zaključio je Šroler.  

Sastav Gorice u drugom poluvremenu: Radošević, Munksgaard, Matković, Krizmanić (od 62. Vuko), Leš, Mrzljak (od 62. Ndockyt, od 86. Hameed), Šroler (od 63. Pršir), Majstorović (62. Matavž), Blummel, Ilečić, Jurić

Sastav Dinama: Nevistić - Pavlek, Bernauer, Šutalo, Sosa - Kujundžić, Kaneko, Halilović, Marin, Rukavina - Drmić. U drugom poluvremenu igrali su: Zagorac - Kegalj, Bernauer, Sosa, Ljubičić - Marin (od 62. Kaneko), Halilović (od 62. Baković), Kujundžić (od 62. Bulat), Rukavina (od 78. Cindrić) - Kulenović, Drmić
Vrh