18.08.2020.

Dvorneković: Sjajno je za klub kad se pobjeđuje s tri Goričana u prvih 11

Dvorneković: Sjajno je za klub kad se pobjeđuje s tri Goričana u prvih 11 Četiri su dana prošla od utakmice u Varaždinu, od visoke, lijepe i uvjerljive pobjede Gorice (5-1), pripreme za sljedeći izazov u punom su zamahu, ali uvijek se lijepo još malo prisjetiti odličnog starta u prvenstvo. Nakon treninga u utorak ujutro učinili smo to u društvu Matije Dvornekovića, jednog od mnogih koji su briljirali u Varaždinu, zbog čega su izvjestitelji imali velikih problema kako odrediti najboljeg među najboljima.

- Drago mi je što je došlo do takve situacije u prvoj utakmici sezone, jer to je ono čemu mi težimo i čemu ćemo težiti u svakoj sljedećoj utakmice. Svaku pobjedu želimo izboriti kao momčad, da novinarima, navijačima i gledateljima maksimalno otežamo izbor igrača utakmice, da u konkurenciji za to bude svih 11, odnosno svih 15 ili 16 igrača koji zaigraju. To je pravi put, na tome moramo inzistirati - vjeruje Nindža.

Velika je pobjeda Gorice i u činjenicu što ovako dominantnu pobjedu u gostima hrvatska sportska javnost, dojam je, prihvaća kao nešto potpuno normalno.

- Nije to uopće loše, čak bih rekao da je takav stav javnosti i kompliment za sve nas. Prema tome i želimo ići, prema situacijama u kojima dolazimo do ovakvih pobjeda, a nakon njih ne padamo ni u kakvu euforiju, nego u svakoj sljedećoj utakmici tražimo potvrdu onoga što smo napravili u prethodnoj. Sve to govori i da smo u ove dvije godine stvorili sami sebi dobar imidž, doveli reputaciju kluba na razinu da, evo, odeš u Varaždin, zabiješ pet komada, a to nitko ne smatra nekim posebnim iznenađenjem - kaže Matija.

Nije se ovoga puta našao na listi strijelaca, ali zato je asistirao Dariju Špikiću za prvi, vodeći gol.

- Bila je to jako, jako lijepa akcija... Mislim da smo nekoliko minuta prije toga gola držali loptu u nogama, Varaždinci je nisu mogli ni dotaknuti, a iz toga se rodila i ova akcija. Kalik je sjajno gurnuo dubinsku loptu, ja sam se prišuljao između bočnog igrača i stopera, što trener Valdas i traži od nas krilnih igrača, da stalno tražimo taj međuprostor, a na kraju sam 'položio' za Špiku, ostalo mu je zabiti na prazan gol. Drago mi je zbog njega, zbog njegova samopouzdanja, jer to je definitivno igrač koji će nam puno toga donijeti u budućnosti. Ovaj gol je jedini veliki podstrek za njega - ističe Dvorneković.

Bila je to "homemade" akcija, suradnja dvojice Velikogoričana u goričkom sastavu, a tamo otraga, u posljednjoj liniji, bio je još jedan, 20-godišnji Krešimir Krizmanić. Tri domaća dečka u prvih 11 nešto je što dosad baš i nismo često gledali.

- Krešo od početka jako dobro radi, praktički otkad je ušao u momčad u drugoj ligi, čekao je svoju šansu, a sad ju je i dobio. Šansu je i iskoristio, nameće se kao ozbiljno rješenje za tu stopersku poziciju i drago mi je što ga tu trener i vidi, što ga se ne gura na bočnu poziciju, budući da je dokazao da može jako puno u sredini obrane - rekao je Nindža i nastavio:

- Veliki je plus za klub što smo nas trojica ovdje, u prvom planu. Svi igrači iz svlačionice se ponašaju kao da su naši, kao da su ovdje sto godina, tako ih mi i doživljavamo, ali naravno da je uvijek lijepo imati u momčadi i domaće dečke. Jako mi je drago što su mi se njih dvojica pridružila u ozbiljnim planovima trenera i kluba, na njima je sad da drže tu konstantu i da se dokazuju iz dana u dan. Ne smije se poletjeti nakon jedne dobre utakmice, važno je čvrsto ostati na zemlji i raditi dalje.

Varaždin smo, dakle, apsolvirali i zaboravili, misli su već danima okrenute prema suboti i Koprivnici. Sljedeći protivnik je Slaven Belupo, koji je krenuo bodom (0-0) u Osijeku.

- Jako nezgodan protivnik! Ne govorim to zato što su nam oni sljedeći na redu, pa ih idem dizati bez razloga, nego stvarno to mislim. I šef Valdas kaže da je to fizički jedna od najzahtjevnijih momčadi u HNL-u, pogotovo na domaćem terenu. Jako ih je teško probiti, što su pokazale i naše posljednje dvije međusobne utakmice, koje su završile 0-0. Morat ćemo dati maksimum, ponoviti partiju iz Varaždina ako mislimo uzeti bodove. Moramo zabiti minimalno dva gola ako želimo odnijeti kući sva tri boda, a te zadnje dvije utakmice pokazatelj su koliko je to teško - govori Matija.

Hvale Goričani momčad iz Koprivnice, ali vrijedi i obrnuto. Trener Slaven Belupa Tomislav Stipić kazao je kako će "Gorica ove sezone sigurno završiti među četiri najbolje momčadi u ligi". I dojam je da ni on ne priča tek tako...

- Tako je, kao što sam ja za njih rekao da ih ne hvalim bez razloga, sigurno će i on tako objasniti svoju izjavu. Uostalom, mislim da njegove riječi drže vodu, jer mi već dvije sezone u kontinuitetu pokazujemo dobre stvari, u ovu treću smo ušli jako kvalitetno, a nova tri boda u subotu mogu biti potvrda da smo doista spremni za velike stvari, za jednu ozbiljnu priču u sezoni pred nama - zaključio je Dvorneković.
Vrh