20.03.2022.

Dvorneković: Operiran sam, dobio sam žice i šarafe, a s oporavkom krećem - odmah!

Dvorneković: Operiran sam, dobio sam žice i šarafe, a s oporavkom krećem - odmah! Ušao je u igru u 84. minuti, a jedva sedam, osam minuta poslije Matija Dvorneković ostao je ležati nakon pada u jednom duelu. Izgledalo je zabrinjavajuće, odmah su do njega dojurila i kola Hitne pomoći, no Ninja je na kraju ipak sam izašao s terena. Nije bilo puno čekanja, odvezen je na Rebro na preglede i ustanovljeno je puknuće dvije kosti u laktu. Na operaciji je završio već iste večeri.

- Evo baš sam malo odspavao, lovim svaki trenutak da malo odspavam, jer iza mene je neprospavana noć... - umornim glasom javio se kapetan HNK Gorice dan poslije.

- OK sam, koliko mogu biti. Ruka boli, ali to je i normalno, budući da je operacija još 'svježa'. Operacija je krenula u subotu oko 22.30 sati, a trajala je nekih sat i pol. Pukle su mi dvije kosti u laktu, stavili su mi žice i šarafe, a mjesto na kojem je puknula palčana kost spojeno je pločicama od titana - rekao je Matija.

Za njega je ova sezona sasvim sigurno završena, ali najiskusniji igrač u goričkoj svlačionici već gleda prema novim izazovima.

- Prve procjene govore da bih već sutra mogao ići kući, a s rehabilitacijom ćemo krenuti odmah. Razgovarao sam i s dr. Dimnjakovićem, našim klupskim liječnikom, i rekao mi je da kod lakta nema puno čekanja, jer to je zglob koji se odmah mora početi razgibavati. Počet ćemo čim bude moguće, a prognoza je da ću dva mjeseca odmoriti od nogometa. Što se tiče normalnog funkcioniranja, trebao bih biti ok i puno prije toga - optimističan je Ninja.
Vrh