31.08.2022.

Dominik Prokop stigao u Veliku Goricu!

Dominik Prokop stigao u Veliku Goricu! Posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka, 25-godišnji Dominik Prokop potpisao je ugovor s našim klubom do 2024. godine s opcijom produženja na još godinu dana. Dominik igra na poziciji ofenzivnog veznog, posljednje dvije godine proveo je u njemačkom Wehen Wiesbadenu, a već ove subote bit će na raspolaganju treneru Angelovskom za utakmicu protiv Varaždina. Po dolasku u Hrvatsku odradio je prvo fotografiranje u novom klubu i priključio se momčadi na jutarnjem treningu. 

- Drago mi je da smo sve napokon finalizirali, posljednja dva dana su bila malo stresna - nasmijao je Dominik pa nastavio: 

- Čim sam čuo da postoji zanimanje Gorice, nisam dvoumio. Znao sam da želim doći i sada kada sam tu želim pomoći momčadi što je prije moguće.  
Nogomet je počeo igrati u Austriji sa šest godina, a tijekom svoje karijere igrao je za Austriju Beč u kojoj je upisao 110 nastupa i postigao 15 golova. 

- Već sa sedam godina sam počeo igrati u Austriji Beču, proveo sam tamo 15 sjajnih godina tijekom kojih sam igrao za sve mlađe selekcije, drugu, a zatim i prvu momčad. Nakon toga sam preselio u Njemačku, u Wehen Wiesbaden, ali nažalost zadobio sam ozljedu nakon samo sedam utakmica pa sam neko vrijeme izbivao s terena. Kasnije nisam dobio minutažu kojoj sam se nadao i ponuda Gorice je jednostavno došla u pravom trenutku - iskren je Dominik, Austrijanac hrvatskih korijena. 

- Puno puta sam bio u Hrvatskoj i drago mi je što ću karijeru nastaviti ovdje. Baka mi je Hrvatica, ali oba moja roditelja su rođena u Austriji tako da se doma nije pričao hrvatski već sam ga naučio uz prijatelje. Razumijem sve, a vjerujem da mi neće trebati puno vremena da se opustim i da pričam na hrvatskom. 

Dominik je igrao i za mlađe selekcije reprezentacije Austrije, a za U-21 reprezentaciju skupio je 15 nastupa.

Dominik, dobro nam došao!
 
Vrh