09.09.2021.

Dolazi Hrvatski dragovoljac: 'Imaju kvalitetu, ali mi želimo uzeti sva tri boda!'

Dolazi Hrvatski dragovoljac: 'Imaju kvalitetu, ali mi želimo uzeti sva tri boda!' Trinaest dana nakon pobjede kod Lokomotive, nogometaši Gorice na svom će terenu u petak od 20 sati igrati utakmicu 8. kola HT Prve lige. Na Gradski stadion dolazi Hrvatski dragovoljac, trenutačno posljednja momčad lige, ali puno toga, pa i težak poraz od Kustošije (2-6) u prijateljskoj utakmici poziva na potpuni angažman.

- Dogodilo nam se jedno bolno prizemljenje, ali bolje da se to dogodilo protiv Kustošije nego da se dogodi u petak. Veseli me što su momci zadnjih dana radili stvarno jako dobro, a problem nam je ono na što smo ponosni, a to je velik broj reprezentativaca. No što je, tu je, sad smo opet na okupu i što bolje ćemo se pokušati pripremiti za Hrvatski dragovoljac - rekao je trener Krunoslav Rendulić i dodao:

- Hrvatski dragovoljac je u najviši rang ušao pomalo nespreman, no po putu su se ekipirali i izgledaju sve bolje. Promijenili su i trenera, došli do prvih bodova u Koprivnici i sigurno će imati svoju matematiku. U toj momčadi ima dosta igrača s prvoligaškim iskustvom, čak i s iskustvom iz inozemstva, poput Lukića, i sigurno imaju kvalitetu. Njihova posljednja prezentacija poziva na oprez, ali nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu i doći do pobjede.

Albi Doka tek se u četvrtak vratio iz albanske reprezentacije, ozlijeđen je Musa Muhammed, već duže vrijeme nema Joeya Suka i Pauliusa Golubickasa, ali trener Rendulić će istaknuti kako ima dovoljno širok kadar, u kojem je i nizozemski branič Matthew Steenvoorden.

- U posljednjoj utakmici Hrvatski dragovoljac je pokazao da je opasan. Igraju na kontranapade, teško ih je probiti, ali nama će biti poseban izazov igrati protiv jednog takvog protivnika. Posebna motivacija bit će nam i prilika da barem na jedan dan zasjednemo na vrh prvenstvene tablice - rekao je Steenvoorden.

Utakmicu će suditi Ivana Martinčić, prvi put u povijesti hrvatskog nogometa jednu prvoligašku utakmicu vodit će sutkinja.
Vrh