30.08.2023.

Dinko Jeličić novi trener HNK Gorica

Dinko Jeličić novi trener HNK Gorica Točno tjedan dana nakon rastanka s bivšim trenerom Željkom Sopićem, HNK Gorica dogovorila je suradnju do 2025. godine s trenerom Dinkom Jeličićem (49). 

- Iznimno mi je zadovoljstvo biti novi trener Gorice, koju vidim kao klub s jako dobro organiziranim sustavom, klub koji se prošle sezone izvukao iz vrlo teške situacije. Svi u klubu su napravili veliki posao pod vodstvom trenera Sopića i njegovog stručnog stožera, zajedno sa sportskim direktorom Brkljačom i predsjednikom Črnkom, koji su također bili jako bitni u toj priči - istaknuo je trener Jeličić.
Trenersku karijeru započeo je s mlađim kategorijama Kustošije, dugi niz godina radio je i u nogometnoj školi u Španskom, zatim u Dinamu i Radniku iz Sesveta. Bio je i izbornik hrvatskih U-19 i U-20 reprezentacija kao i U-19 i olimpijske reprezentacije Kuvajta. Vodio još Foolad Yazd, Novigrad, nogometnu školu Deportivo Alavesa te je bio trener u Rudešu i Kustošiji, a posljednji angažman imao je u Al Nassru, gdje je bio na klupi juniorske, a zatim i seniorske momčadi. 

O ambicijama u Gorici

- Svaku sljedeću utakmicu biti što bolji i ostvarivati što kvalitetniji rezultat. Cilj je stabilizirati se prije svega i izbjeći bilo kakve stresove tijekom sezone, ali postaviti i određenu ambiciju da ulovimo pozicije koje nose i nešto više od toga. Vrlo sam ambiciozan i siguran sam da je i ekipa, da znaju da imaju kvalitetu za taj iskorak - zaključio je naš novi trener.

Trener Jeličić će danas u 18 sati odraditi prvi trening s ekipom, a debi na klupi naše momčadi imat će u subotu, 2. rujna, u gostima kod svog bivšeg kluba, Rudeša. U klubu će surađivati s dosadašnjim stručnim stožerom - Mensurom Mujdžom, Markom Krnjićem, Krešimirom Šošom, Matijom Špičićem, Tihomirom Perekovićem, Sinišom Klafurićem i Josipom Paušićem.

Ovim putem želimo dobrodošlicu našem novom treneru i puno dobrih rezultata na klupi Gorice.
Vrh