27.08.2021.

David Sim (17) potpisao ugovor: 'Želim što prije zaigrati u HNL-u!'

David Sim (17) potpisao ugovor: 'Želim što prije zaigrati u HNL-u!' Tri godine nakon što se vratio u HNK Goricu, klub u kojem je napravio i prve nogometne korake, David Sim (17) potpisao je stipendijski ugovor s Klubom do 2024. godine.

- Osjećam se super! Jako sam sretan što sam potpisao ugovor, nadam se da ću nastaviti napredovati i da ću jednoga dana zaigrati za prvu momčad - kazao je ponosni David.

Iako je bio i u drugim klubovima,  Sim je zapravo dijete HNK Gorice.

- Iz Velikog Polja sam, a nogomet sam počeo igrati ovdje, u HNK Gorici, sa sedam godina. Tata mi je rekao da je Gorica bila prva u nekakvoj natjecanju i nisam želio ići nigdje drugdje, ha, ha... Nakon dvije godine otišao sam u Dinamu, u kojem sam proveo četiri godine, pa zatim jednu u Lokomotivi, nakon čega sam se 2018. vratio u Goricu, kod trenera Marka Pancirova. Trener Damir Milanović povukao me u 2003. godište i tad je krenulo... Prošle godine sam dobio priliku i u juniorskoj momčadi, u kojom sam i sad - rekao je David i nastavio:

- Igram desnog bočnog, a idol mi je Marcelo. Volim i Hakimija iz PSG-a, sviđa mi se njegova prodornost prema naprijed, dok mi se kod Marcela sviđa način na koji barata loptom. Ako me pitate kako bih volio igrati jednoga dana, onda je to kombinacija Marcela i Hakimija, možda malo bolje od toga, ha, ha...

Nakon potpisa ugovora, mladi branič ima nove ciljeve ispred sebe.

- Želim što prije zaigrati u HNL-u, ako je moguće već sljedeće sezone. A onda ćemo vidjeti... - kaže David, koji ima i nekoliko svojih favorita među velikim europskim klubovima.

- Jako mi se sviđa Leipzig, volim i Borussiju Dortmund, a simpatičan klub mi je i Wolverhampton...
Vrh