15.08.2020.

Dario Špikić: Puno mi znači ovaj gol, spremni smo za velike stvari!

Dario Špikić: Puno mi znači ovaj gol, spremni smo za velike stvari! Došao je u klub ove zime kao velika perspektiva, kao vrijedan dodatak goričkom sastavu, kao domaći igrač sa stažem u Dinamovoj i Hajdukovoj omladinskoj školi... Dario Špikić (21) odmah je počeo pokazivati da ima "ono nešto", ali na prvi gol čekali smo punih sedam mjeseci. U međuvremenu su se događale i ozljede, dogodila se i ta famozna pauza zbog korone, pa se čekanje doista odužilo... U Varaždinu je Špika konačno i dočekao taj prvi gol.

- Iskreno, predugo sam čekao na ovaj gol i naravno da sam jako sretan što sam konačno zabio. Prije svega sam, naravno, sretan zbog igre cijele momčadi i ovako lijepe, uvjerljive pobjede, ali puno mi znači i taj prvi gol - priznao je Dario nakon pobjede 5-1 u briljantnoj goričkoj partiji.

Špikić je svoj prvi gol zabio u turopoljskoj koprodukciji, jer u toj 38. minuti asistirao mu je Matija Dvorneković, još jedan domaći dečko, ali treba svakako pohvaliti i Anthonya Kalika, koji je fenomenalno uposlio asistenta Nindžu. Uostalom, doslovno svi igrači Gorice zaslužuju čestitke za prikazano u Varaždinu, bez obzira na krizne trenutke u minutama nakon primljenoga gola za 1-1.

- Mislim da smo tijekom cijele utakmice bili bolja momčad, kontrolirali smo ritam događanja na terenu, no činjenica je da nas je taj gol Varaždina malo presjekao. Đurasek je doista fantastično pogodio, svaka mu čast, ali naša reakcija do kraja bila je još bolja. Zabili smo drugi gol, pa onda još tri u završnici i na kraju je sve ispalo da bolje ne može - zadovoljan je Špikić.

Krenula je Gorica u novo prvenstvo snažno i odlučno, s autoritetom, sigurnom i uvjerljivom pobjedom na gostovanju na koje se i otišlo s jasno istaknutom ambicijom da se kući donesu sva tri boda.

- Da, ovo je zapravo i naš cilj, pobjeđivati na ovakav način u utakmicama poput ove. Klub ima izuzetno visoke ciljeve, ambicije su visoke, a mi moramo i dalje vjerovati u sebe, ići u ovom ritmu iz utakmice u utakmicu i napraviti sve da ostvarimo sve te ciljeve. Uvjeren sam da to i možemo, da smo spremni za velike stvari - zaključio je Špikić.
Vrh