02.10.2020.

Dambrauskas: Uzbuđeni smo i jedva čekamo ovaj izazov

Dambrauskas: Uzbuđeni smo i jedva čekamo ovaj izazov U subotu od 19:05 sati, Gorica će na svom terenu u sklopu 7. kola HT Prve lige dočekati momčad s Poljuda. Nakon četiri uzastopne pobjede ove sezone, pa remija protiv Istre i poraza protiv Osijeka, trener Gorice Valdas Dambrauskas rekao je kako njegovoj momčadi samopouzdanja ne nedostaje. Gorica protiv Hajduka na Gradskom stadionu još nije upisala poraz, a nadamo se da će sutrašnjim ogledom nastaviti lijepu tradiciju.

- Imamo dovoljno samopouzdanja, a znamo i zašto. U svim utakmicama koje smo igrali ove sezone, znali smo i pobjeđivati i remizirati, ovu zadnju smo i izgubili, ali u svakoj smo osjetili da smo blizu pobjedi. Ili, u utakmici protiv Istre, dolazili do boda u situaciji s igračem manje. 

- Vjerujemo u sebe, u naš sustav i trenažni proces i zato se pripremamo za ovu utakmicu kao i za svaku drugu. Naravno, Hajduk je veliki klub, igraju jako dobar nogomet u ovom trenutku, a stil igre im je unaprijeđen u odnosu na kraj prošle sezone. No nećemo samo gledati protivnika, najvažnije je kako ćemo se mi osjećati i kako ćemo mi igrati. Uvijek ponavljam, ključno je razumjeti svoje uloge i zaduženja na terenu, podupirati jedni druge, biti čvrsto povezani sa suigračima, razumjeti se i u fazi napada i obrane, dobro reagirati u tranziciji... Budemo li takvi, zadržimo li fokus, uvijek imamo šanse i rezultat će doći - rekao je Dambrauskas.

Treneru će na raspolaganju za sutrašnji ogled biti svi osim Doke, koji će izostati zbog crvenog kartona u Osijeku. U konkurenciji će biti i Anthony Kalik, bivši igrač Hajduka...


- Hajduk je jako dobro počeo ovu sezonu. U posljednjim utakmicama su pokazali dosta svojih kvaliteta i napredak u igri, pa možemo očekivati tešku utakmicu sutra. Ne bih pojedinačno izdvajao nikoga, no znamo da su jako dobri u napadu... Mi smo također krenuli odlično ove sezone, protiv Istre i Osijeka smo trebali biti bolji, ali vjerujem da smo na dobrom putu i da samo tako trebamo nastaviti - kazao je Kalik.

Pogledajte cijelu video najavu sutrašnje utakmice
 
Vrh