10.03.2020.

Dambrauskas nakon poraza: Nije kriv niti jedan pojedinac, gubimo i pobjeđujemo kao momčad

Dambrauskas nakon poraza: Nije kriv niti jedan pojedinac, gubimo i pobjeđujemo kao momčad - Igrali smo dobro i razočaran sam što smo izgubili na ovakav način, započeo je trener Dambrauskas na konferenciji za medije nakon poraza protiv Lokomotive.

U prvom poluvremenu bilo je izglednih situacija s obje strane. Već na samom startu Uzuni je glavom poslao loptu u mrežu Gorice, ali dosuđeno je zaleđe. Prijetio je i Lovrić nekoliko puta iz slobodnih udaraca, blizu ali nedovoljno precizno da bi Gorica preuzela vodstvo. U drugoj minuti sudačke nadoknade Lovrić je ubacio iz kornera,  udarac u mrežu uputio Ndiaye, ali dosuđen je prekršaj u napadu tako da se na predah otišlo s 0:0.

S prilikama se ušlo i u novih 45 minuta. Gorica je preko Steenvoordena stigla do pogotka u 53. minuti. Iz kornera je ubacio Golubickas, Suk poslao glavom u peterac do Steenvoordena koji je dovršio akciju za 1:0. Međutim deset minuta kasnije precizan je bio Atiemwen, a onda se na listu strijelaca kod gostiju upisao i Uzuni u 75., pa još jednom u 85. minuti.

-Bili smo pripremljeni i činilo se kao da imamo kontrolu, postigli smo taj pogodak u drugom dijelu, ali onda napravili par pogrešaka, primili pogodak prebrzo... Moramo podići glave, raditi na onome u čemu griješimo i pripremiti se za sljedeću utakmicu, rekao je Dambrauskas.

Je li vrijeme za razmišljati o promjenama na vratima ili je problem u stoperskim pozicijama?

-Po mom mišljenju, Kahlina je jedan od najboljih, ako ne i najbolji vratar u Hrvatskoj. Nitko odvojen od ostatka momčadi, ne možemo kriviti niti jednog pojedinca, pobjeđujemo kao momčad i gubimo kao momčad. Moramo imati povjerenje u svakog igrača koji dobije minutažu jer će na teren izaći samo oni najspremniji, odgovorio je trener na pitanje novinara.
Vrh