23.08.2020.

Dambrauskas: Mudrinski zabija, ali igrač utakmice je cijela momčad

Dambrauskas: Mudrinski zabija, ali igrač utakmice je cijela momčad Euforija je u svijetu trenera Gorice Valdasa Dambrauskasa zabranjena kategorija, jednak je slučaj i s depresijom u slučaju slabijeg rezultata, a u tom smislu litavski stručnjak ponašao se i nakon dramatične pobjede 2-1 protiv Slaven Belupa, izborene u Koprivnici u subotu navečer.

- Mislim da smo odigrali vrlo dobru utakmicu, pogotovo u prvom poluvremenu, i nakon svega ne bih bio zadovoljan da smo uzeli samo jedan bod. Pokušali smo promijeniti način na koji smo pritiskali protivnika u prvom dijelu i to je bilo nešto novo za moje igrače, ali radili smo dobar posao, oduzeli puno lopti čak i na njihovoj polovici, bili opasni, a jedino što je nedostajalo bili su golovi. Slaven Belupo svoje je prilike stvarao na uobičajan način, na to smo bili spremni, imali smo tu manjih problema... - analizirao je Dambrauskas utakmicu poluvrijeme po poluvrijeme pa nastavio:

- U drugom poluvremenu bilo je još teže, svoje je napravila i vrućina, jer bilo je užasno sparno, a u tim je uvjetima teško zadržati istu energiju, pritiskati protivnika na pravi način... Na kraju smo se opet vratili u utakmicu zahvaljujući igračima s klupe. Bili smo za nijansu brži, a na kraju smo postali i učinkoviti u šesnaestercu, u prilikama za gol. Kad igraš na način na koji mi igramo, sa zadnjom linijom postavljenom tako visoko, za očekivati je da će i protivnik nešto napraviti iz kontranapada, ali srećom po nas Slaven ništa od toga nije realizirao. Na kraju se sve nekako 'poravnalo', jer u završnici smo zabili ono što smo trebali zabiti još u prvom poluvremenu.

U oba slučaja, i u 86. i u 92. minuti, zabijao je Ognjen Mudrinski, koji nakon dva kola ima četiri pogotka na kontu. A Gorica šest bodova, i to ne samo zahvaljujući jednom igraču.

- Mudrinski? Ja bih rekao da je igrač utakmice ovoga puta bila cijela momčad, naravno da ne bi ni on mogao zabijati bez pomoći suigrača. Međutim, kad imaš napadača koji koristi svoje šanse, to je velika stvar. Mudrinski radi upravo to, on koristi svoje šanse - kazao je Valdas.

Ni on ni njegovi igrači nisu odustajali do posljednje sekunde, riješili su utakmicu u samoj završnici, slično kao i tjedan dana ranije u Varaždinu.

- Uvijek, u svakom trenutku, vjerujem da imamo šanse. U prošloj utakmici zabili smo tri gola u posljednjih nekoliko minuta, ovoga puta dva gola u zadnjih par minuta... Vjerujemo u sebe i zato smo i kod 1-1 išli zabiti još jedan gol, pokušati doći do pobjede, nije nam cilj bio zadržati bod. Fantastičan je duh i karakter koji su igrači pokazali, nakon svega je doista zadovoljstvo otići kući sa sva tri boda - istaknuo je trener Gorice.

Sad je konačno na redu i jedna domaća utakmica, u petak u Veliku Goricu dolazi novi prvoligaš Šibenik, koji u prva dva kola nije uspio doći do bodova.

- Gledao sam Šibenik protiv Rijeke, odigrali su jako dobru utakmicu, zaslužili su puno više od poraza, a u svemu tome pokazali su da su organizirani, da se ne boje igrati i nadigravati. Analizirat ćemo i njihovu utakmicu protiv Varaždina, no najvažnije je da se bavimo sobom. Moramo se vratiti na teren, odraditi još jedan dobar tjedan treninga i ispravljati stvari u kojima i dalje nismo dovoljno dobri. Ni na trenutak ne smijemo zaboraviti da je ovo tek početak sezone i da je dug put pred nama - upozorio je Dambrauskas.
Vrh