27.11.2020.

Dambrauskas: Moramo biti puno kreativniji, ali i spremni na rizik

Dambrauskas: Moramo biti puno kreativniji, ali i spremni na rizik Dambrauskasova momčad tjedan je započela pobjedom protiv Varaždina, samo tri dana nakon što se iz Šibenika vratila s tri boda, a već sutra, ponovno na domaćem terenu dočekuje novog protivnika. Na redu je utakmica 13. kola HT Prve lige protiv Lokomotive, koja će se igrati s početkom u 17:05 sati.

 
- Nismo igrali pet tjedana, a sad imamo za odraditi tri utakmice u tjedan dana. Sve to oduzima puno snage momčadi, ali već dvije utakmice smo kompletni, nemamo ozlijeđenih ni suspendiranih zbog kartona. Dobro stojimo po tom pitanju, a nakon dvije pobjede smo pozitivni i jedva čekamo novi izazov sutra - kazao je trener Dambrauskas.

Gorica uoči sutrašnjeg dvoboja ima 22 boda u 10 odigranih utakmica, drži treću poziciju na prvenstvenoj tablici, s četiri boda manje, ali i utakmicom manje od vodećeg Dinama te dvije utakmice manje od drugoplasiranog Osijeka. Iako je Lokomotiva u bodovnom zaostatku, sa samo osam bodova u 12 prvenstvenih ogleda, trener je svjestan da ih očekuje nimalo lak zadatak.

- Kao i uvijek kada je riječ o Lokomotivi, svaka utakmica je teška, to je protivnik sa svojim posebnim stilom. Fizički je to jako dobra momčad, s dobrim balansom između defenzivnog postavljanja i posjeda lopte i znamo da nam neće biti lako. Analizirali smo ih, ukazali igračima na neke detalje, treniramo naporno i tražimo način kako istaknuti slabosti u njihovoj formaciji i igri. Moramo biti pozitivni i hrabri, ali moramo preuzimati i više rizika nego protiv Varaždina - rekao je trener.

Bez obzira na bodove i poziciju na tablici, igrači su koncentrirani na svaku sljedeću utakmicu koja ih u ovom zgusnutom rasporedu očekuje.

- Dogodio se taj prekid od mjesec dana bez utakmica, mogu reći da nas je malo izbacilo iz ritma, ali najbitnije je da smo se vratili u pobjedničkom nizu, povezali dvije pobjede i nadamo se pozitivnim rezultatima i još boljoj igri. Ne razmišljamo previše o tome što će biti u budućnosti, fokusirani smo iz utakmice u utakmicu i tako se pripremamo. - kazao je Dario Špikić.
 
Vrh