06.06.2020.

Dambrauskas: Moramo biti hrabri i pozitivni

Dambrauskas: Moramo biti hrabri i pozitivni Goricu danas očekuje prva prvenstvena utakmica nakon tri mjeseca stanke. U Koprivnici od 18:55 snage će odmjeriti s trenutačno sedmom momčadi na tablici, Slaven Belupom. Za vrijeme obustave natjecanja, momčad Gorice odigrala je tri trening utakmice, a u posljednjoj je slavila rezultatom 5:1 protiv Varaždina. Šef stručnog stožera Valdas Dambrauskas, kazao je da mu je pauza dobro došla jer je imao vremena bolje upoznao igrače.

- Imao sam više vremena razumjeti cijelu momčad, prenijeti igračima neke od svojih ideja. Mislim da napredujemo, iako smo još na početku puta jer smo odigrali tri prijateljske utakmice u kojima neki nisu odigrali svih 90 minuta. Nakon ovako duge pauze morali smo ići polako. Zdravlje igrača nam je bio prioritet. Protiv Istre je svatko odigrao po 45 minuta, protiv Dinama su neki igrali više, neki manje, dok smo s Varaždinom igrali tri poluvremena, no i tad smo neke izmjene radili tek na isteku drugog poluvremena.

Dambrauskas je dodao kako u ovom trenutku, zbog neuobičajene situacije koja je iza nas, nitko ne zna koja je momčad u kakvoj formi, no vjeruje da će njegova momčad biti ta koja će igrati dobar nogomet od prvog dana. Ipak, smatra da je domaćin blagi favorit u današnjem dvoboju.

- Slaven Belupo je u prednosti u odnosu na nas. Prvo, igraju doma, i drugo, odigrali su već jednu službenu utakmicu što je velika razlika u odnosu na prijateljske utakmice. U prvenstvenim utakmicama se boriš zubima, prolijevaš krv i znoj za pozitivan rezultat i u tom smislu je Slaven u boljoj poziciji od nas. Opisao bih ih kao vrlo dobru momčad, dobro organiziranu s jasnim sustavom igre. Gledao sam nekoliko njihovih utakmicama za vrijeme karantene, imali su i lijepu šansu ući u finale Kupa.

- Moj posao je vrlo jasan, želim promijeniti mentalitet malog kluba i razmišljanje da ćemo se braniti svih 90 minuta nadajući da će se nešto dogoditi. Moramo biti hrabri i pozitivni, i isprovocirati događaje na terenu, zaključio je trener Dambrauskas.

 
Vrh