29.08.2020.

Dambrauskas: Dobro je, plan je ostvaren - tri utakmice, tri pobjede!

Dambrauskas: Dobro je, plan je ostvaren - tri utakmice, tri pobjede! Prepuna sadržaja bila je utakmica između HNK Gorice i HNK Šibenika, prva u trećoj prvenstvenoj rundi. Počelo je ranim golom Ognjena Mudrinskog, već u trećoj minuti, nastavilo bravuroznom obranom jedanaesterca Kristijana Kahline i golovima Kristijana Lovrića i Hrvoja Babeca, a završilo dvama golovima gostiju u završnici... I, na kraju, pobjeda Gorice 3-2, za nova tri boda.

- Prvo želim reći da smo napravili maksimum u želji da igramo s potpunim respektom, da ni u jednom aspektu ne podcijenimo protivnika. Mislim da smo u tome i uspjeli - istaknuo je uvodno trener Gorice Valdas Dambrauskas pa nastavio:

- Šibenik je protiv Rijeke primio gol u zadnjim minutama, zaslužili su bod u toj utakmici, a i protiv Varaždina je priča bila potpuno identična. Momčad je to koja je vrlo opasna kad krene izlaziti, u tranziciji, i ako nisi oprezan, uvijek će imati svoje trenutke. Zato je protiv njih zapravo važno kako ćeš igrati u obrani. Znali smo to, a imali smo i sreće zabiti rani gol, što nam je puno pomoglo.

Nije trener ovoga puta bio oduševljen samom izvedbom, no zna se što je najvažnije.

- Nakon gola, u prvom poluvremenu, nismo imali onu tečnost u igri, lopta nije išla onako lako kao u prošle dvije utakmice. To je bilo zabrinjavajuće, ali u drugom poluvremenu slika se potpuno promijenila. Nekakvih 30, 35 minuta potpuno smo dominirali, zabili smo dva lijepa gola, a imao sam osjećaj da možemo zabiti još dva, tri, voditi 5-0 ili 6-0. A onda smo si u završnici 'pucali u nogu'. Pogriješili jedanput, primili gol, pa još jedanput na kraju... Kao što sam rekao, Šibenik je vrlo opasan, u stanju je koristiti pogreške protivnika, ali na kraju svega moram biti zadovoljan, jer ostvarili smo ono što smo planirali. Imamo stopostotan učinak, tri pobjede iz tri utakmice, a to je u ovoj fazi sezoni najvažnije - logično rezonira trener Valdas.

Na poluvremenu je u svlačionici ostao Ognjen Mudrinski, ove sezone nezaustavljivi strijelac, a Dambrauskas je pojasnio i zašto.

- Mudrinskog sam morao zamijeniti zbog lakše ozljede, nije mogao nastaviti. Nadamo da će se brzo oporaviti od ove ozljede, jer riječ je o zaista sjajnom dečku. Naravno, fantastičan je na terenu, ali u prvom redu mislim na njegovu osobnost, koja nam je uvijek potrebna na terenu. Vjerujem da će ova dva tjedna iskoristiti za oporavak i da će biti spreman za prvu sljedeću utakmicu - kazao je trener.

Pred momčadi su dva tjedna stanke do sljedeće prvenstvene utakmice, a kao priprema za Lokomotivu u 4. kolu HT Prve lige poslužit će i utakmica pretkola Kupa, protiv Belišća na domaćem terenu 9. rujna.

- Najvažnije od svega je da igrači ostanu zdravi. Evo, vratio nam se Joey Suk, vratio se i Paulius Golubickas, odigrao je prve minute nakon duge pauze... Vjerujem da ćemo za dva tjedna imati i Jiloana Hamada, i Aleksandra Jovičića, da ćemo biti kompletni i samim time imati puno opcija u pripremi utakmica - optimističan je Dambrauskas.

Opcija bi moglo biti još i više ako bude novih igrača, odnosno pojačanja.

- Radimo na tome. Prijelazni rok je u tijeku, to su stvari koje su pod ingerencijom sportskog direktora, ali svakako nastojimo pojačati momčad - zaključio je trener Valdas.
Vrh