27.08.2020.

Dambrauskas: Budemo li to zaista željeli, odigrat ćemo dobru utakmicu!

Dambrauskas: Budemo li to zaista željeli, odigrat ćemo dobru utakmicu! Dvije su utakmice nove sezone iza nogometaša Gorice, dvije pobjede i šest bodova na tablici, ali vremena za predah nema previše. Već u petak (20 sati) na Gradskom stadionu gostuje Šibenik, novi prvoligaš i momčad koja u prva dva kola, na gostovanju kod Rijeke (1-2) i u domaćem sudaru s Varaždinom (0-1) nije uspjela osvojiti prve prvoligaške bodove. To će pokušati učiniti u Velikoj Gorici, no domaći sastav ima jasan plan.

- Sve momčadi koje uđu u najviši rang imaju igrače s puno entuzijazma i želje da dokažu svakome tko gleda da su dovoljno dobri, da zaslužuju igrati na tom nivou. Sa Šibenikom je također taj slučaj. Svidjelo mi se ono što sam vidio u smislu stila igre i onoga što pokušavaju raditi na terenu. Hrabra su momčad, s puno tehnički dobrih igrača i ni u kojem slučaju ne možemo očekivati laganu utakmicu - rekao je trener Gorice Valdas Dambrauskas i dodao:

- Pokazali smo u prve dvije utakmice da možemo pobijediti svakog protivnika i sad bi najopasnije bilo opustiti se, pomisliti da će nešto doći samo od sebe. Uvijek to govorim, a ponovit ću i igračima... Najveći izazovi, najveći neprijatelji i najveći junaci kriju se u nama samima! Onako kako budemo raspoloženi, s kakvim stavimo izađemo na teren, tako ćemo i igrati. Ne bojim se niti jednog protivnika, uz veliki respekt za sve momčadi, ali vjerujem da je naša najveća snaga u našim glavama. Budemo li motivirani, bude li pristup pravi, budemo li zaista to željeli, odigrat ćemo dobru utakmicu.


Problema s ozljedama ima i dalje, no dobra je vijest da se Joey Suk vratio u konkurenciju, da trenira s momčadi. I moći će barem djelomično pomoći veznom redu Gorice, u kojem sve važniju ulogu igra Hrvoje Babec.

- Nakon dva gostovanja koja su svakome teška, pa tako i nama, imamo šest bodova, što je jako važno za samopouzdanje. Cijela momčad u pozitivnom ozračju dočekuje utakmicu sa Šibenikom, nadam se da će i ona završiti pozitivnim rezultatom za nas. Dočekujemo Šibenik sa respektom i poštovanjem, ali znamo i svoje kvalitete, treniramo dobro i zna se naš cilj, to je pobjeda - kazao je Babec.

Vrh