01.12.2020.

Dambrauskas: Budemo li se držali plana, rezultat će se pobrinuti sam za sebe

Dambrauskas: Budemo li se držali plana, rezultat će se pobrinuti sam za sebe Odličnih 90 minuta odigrali su igrači Gorice u posljednjem prvenstvenom dvoboju protiv Lokomotive, ali nažalost, nedostajalo je malo sreće za uzeti sva tri boda. Još u subotu, nakon 1-1 remija na domaćem terenu, igrači su se složili da treba zaboraviti na Lokomotivu i okrenuti se onome što je pred njima, a to je dvoboj protiv Slaven Belupa. Odgođena utakmica 11. kola HT Prve lige igrat će se na Gradskom stadionu, u srijedu, 2. prosinca s početkom u 17 sati. 


- Lokomotiva je sad već prošlost, analizirali smo utakmicu i pokušali izvući pozitivne stvari, jer odigrali smo dobru utakmicu, dominirali smo najveći dio utakmice. Posebno u drugom poluvremenu, kad smo mi bili momčad koja ide po pobjedu, pokazivali smo da nismo zadovoljni s jednim bodom. Ovakvim raspletom u Lokomotivi su mogli biti sretni i svaka im čast. Branili su se jako dobro, vratar im je imao jako dobar dan, a mi moramo biti još bolji. Moram pronaći način kako pripremiti momčad bolje, pogotovo u zadnjoj trećini - osvrnuo se kratko Dambrauskas na posljednju utakmicu, pa najavio sutrašnji ogled: 

- Kaže se da u nogometu postoje momčadi koje same ne igraju i ne dopuštaju drugima da igraju. Slaven Belupo je jedna od takvih momčadi, igraju takvim stilom, najvažnije im je zaustaviti protivnika. I to rade na vrlo visokoj razini, momčad je jako dobro utrenirana i dobro organizirana, za što zasluge svakako idu treneru. Moramo biti hrabri i pozitivni, koristiti svoje šanse, ne samo šanse da zabijemo gol, nego i da preuzmemo inicijativu, da se nametnemo, pokušamo napasti, budemo agresivni s loptom... Budemo li se držali plana, rezultat će se pobrinuti sam za sebe. To je ključna ideja koju imam uoči ove utakmice.

Gledatelji utakmice i dalje mogu pratiti isključivo na malim ekranima, a izravni prijenos sutrašnjeg ogleda s Belupom bit će na programu Hrvatske nogometne televizije.

- Moramo se adaptirati na utakmice bez navijača na tribinama zbog cijele situacije s koronom, to je tako. I igrati nogomet - kazao je Musa.




 
Vrh