27.06.2020.

Dambrauskas: Bravo za igrače, ponekad treba dobivati i 'ružne' utakmice

Dambrauskas: Bravo za igrače, ponekad treba dobivati i 'ružne' utakmice Četvrti put su nogometaši Gorice gostovali kod Rijeke u okviru HNL-a u petak navečer, upisali su treću pobjedu (2-1), a ukupno je niz došao do sedam utakmica bez poraza u međusobnim susretima s Riječanima. Ondje gdje je stao bivši trener Sergej Jakirović nastavio je njegov nasljednik Valdas Dambrauskas.

- Ne razmišljam puno o prošlosti, ali znam da Gorica nije izgubila od Rijeke već sedam utakmica zaredom. Možemo reći da nam je ovo 'sretan protivnik', no kad govorimo o samoj izvedbi ovoga puta... Puno sam zadovoljniji rezultatom! Nije to bilo ono što smo očekivali i željeli, pogotovo u prvom poluvremenu. Naravno, na Rujevici nikad nije lako igrati, teren je jako brz i potrebno je neko vrijeme za prilagodbu, moramo priznati da smo jahali i na valu sreće ovoga puta. Protiv Osijeka i Dinama nam je sreće nedostajalo, mislim da smo u tim utakmicama zaslužili više, a protiv Rijeke sreća je bila na našoj strani - priznao je Dambrauskas.

Rijeka je imala dominaciju u prvom dijelu, puno ubacivanja s bokova, no jedini gol bio je onaj Kristijana Lovrića iz jedanaesterca, da bi u nastavku Gorica došla do daha, ali i do drugoga gola, kojim je Cherif Ndiaye prelomio utakmicu.

- Sretan sam zbog mojih igrača, pogotovo zbog drugog poluvremena. Bili smo kompaktni u sredini, nismo previše toga dozvolili njihovim napadačima, koji su zaista jako dobri igrači. Puno lopti smo presjekli i oduzeli u sredini, a kad je tako, normalno je da ostane prostora na bokovima. To smo i odabrali, takav način igre, jer smatrali smo da je Rijeka opasnija kroz sredinu. Imali su prostora na boku, tako su i zabili jedini gol, ali ja uvijek pokušavam ostati pozitivan i tražim pobjedu u napadu, a ne u obrani. Rijeka nas je pritiskala, no imali smo i mi prostora, u nekoj drugoj situaciji možda bi još neka od tih prilika završila u golu. Nakon svega, naravno da smo sretni zbog rezultata, a sad se moramo vratiti na teren i raditi na tome da budemo još bolji - jasan je trener Gorice.

Velik posao napravila je obrana, u kojoj ovom prilikom nije bilo kartoniranog Marijana Čabraje, ali Krešimir Krizmanić kvalitetno je uskočio i formirao čvrsti bedem zajedno s Musom desno te Jovičićem i Steenvoordenom u sredini. Sve sigurnijim Jovičićem i Steenvoordenom.. 

- Jako sam sretan zbog naših centralnih braniča, mislim da igraju sve bolje iz utakmice u utakmicu, puno su toga zaustavili i spriječili pred našim golom. Međutim, čini mi se da to vrijedi i za cijelu momčad, zajedno napredujemo i sve smo bliže stilu kojim želimo igrati. Nismo bili dobri u držanju lopte, ali ponekad moraš dobivati i 'ružne' utakmice. Pogotovo kad si Gorica, u ovom trenutku prosječna momčad po poziciji na tablici. Kažem, imali smo plan više otvarati bokove, no naravno da bi ovo bila drukčija priča da je Rijeka iskoristila svoje šanse, pogotovo u tom prvom poluvremenu. Srećom, imali smo dobroga golmana, imali smo dobre braniče, ali i dozu sreće. Svi moji igrači dali su svoj doprinos u ovoj pobjedi i svima im čestitam na pobjedi - kazao je Valdas.

Subota će igračima biti slobodna, ponovno okupljanje na rasporedu je u nedjelju poslijepodne, a nakon toga preostaje samo jedan trening i - Hajduk! Splićani u Veliku Goricu dolaze već u utorak, utakmica na Gradskom stadionu igrat će se od 21.05 sati. Još jedan velik i težak izazov je pred Goričanima.

- Kad si na poziciji na kojoj smo mi, u sredini tablice, svaka utakmica je teška. Gledaš prema vrhu, nastojiš napredovati i uloviti momčadi koje su ispred tebe. Međutim, imali smo utakmice s Osijekom, zatim s Dinamo, sad i s Rijekom, pa slijedi Hajduk... Sve su to izuzetno zahtjevne utakmice i ne bi bilo pošteno reći da je bilo koja od njih teža od neke druge. Sve su to sjajne momčad, ponos hrvatskog nogometa, a mi ćemo ih pokušati što prije dostići - zaključio je trener.
Vrh