05.03.2020.

Dambrauskas: Bolje i bod nego ništa

Dambrauskas: Bolje i bod nego ništa
Foto: Pixsell

U napetoj i neizvjesnoj utakmici do same završnice, Gorica je upisala bod u gostima kod Varaždina što nas dovodi na osam bodova razlike s petoplasiranom Lokomotivom. Trener Valdas Dambrauskas na konferenciji za medije osvrnuo se na utakmicu u Varaždinu:

-Moram reći da je ovo bila jedna veoma uzbudljiva utakmica. Nikada nije lako igrati u gostima, a Varaždin se dobro pripremio, uvodno je rekao trener.

Dominirala je naša momčad prvih pola sata, a onda je jedna loše odigrana lopta Čanađije prema Kahlini završila u mreži i unijela nervozu u igru. Uslijedio je nedugo zatim i pogodak Benka pa još nekoliko šansi domaćina za povećanjem prednosti...

-Kontrolirali smo igru prvih 30 minuta, iako smo u par navrata možda i prejednostavno gubili loptu u napadu. Onda je došao taj nesretni gol... Znamo da golovi mijenjaju igru, a način na koji smo mi reagirali i nije bio baš najbolji. Primili smo drugi pogodak par minuta kasnije pa mogu reći da smo imali sreće na poluvrijeme otići s 0:2 s obzirom da je Varaždin imao još dvije velike šanse.

Na predahu se trener odlučio za izmjenu u napadačkom redu pa je umjesto Jiloana Hamada, uveo drugog napadača, Ognjena Mudrinskog.

-Čekali smo poluvrijeme, u igru smo stavili drugog napadača i zadovoljan sam kako su igrači reagirali. Tražili smo priključenje i dogodio se prvi gol, pa drugi... 

Ipak, trener je svjestan da će igrači u ponedjeljak protiv Lokomotive morati biti puno bolji nego danas u Varaždinu...

-Ne mogu reći da sam zadovoljan bodom jer želim da moja momčad igra za tri boda svaku utakmicu, nebitno igramo li kod kuće ili u gostima. Danas se vraćamo s bodom, bolje i to nego ništa, pogotovo kada uzmemo u obzir da smo imali dva gola zaostatka, ali moramo puno, puno psihički napredovati do sljedeće utakmice, zaključio je Dambrauskas.
Vrh