14.01.2021.

Crtice iz Medulina: Proljeće usred zime, treninzi, druženje i dvojac na poštedi...

Crtice iz Medulina: Proljeće usred zime, treninzi, druženje i dvojac na poštedi... Dan četvrti u Medulinu ponudio je gotovo proljetne temperature, barem na suncu, koje je sijalo bitno snažnije nego što dolikuje jednom zimskom danu, u srcu siječnja. Društvo oko igrališta bilo je praktički u položaju sa sunčanje, s bezobraznim smiješkom razmišljajući o minusima tamo gore, doma, u 280 kilometara udaljenoj Velikoj Gorici, a na terenu je u tijeku bio proces koji traje...

Trener Siniša Oreščanin sa svojim je ljudima iz stožera usmjeravao igrače, zadavao zadatke, a oni su sve izvršavali energično, točno, dovoljno dobro da se i trener nekoliko puta zadovoljno oglasi:

- Bravo, bravo, tako je, ajmo! - vikao je trener Oreščanin dok je s lica igrača kapao znoj.

Treninzima se normalno vratio Kristijan Lovrić, koji je u prijateljskoj utakmici s Opatijom u utorak (4-2) izašao nakon nezgodnog pada, a smanjenim intenzitetom i dalje rade povratnici nakon ozljeda Matthew Steenvoorden i Josip Mitrović, dok su se Dario Špikić i Musa Muhammed priključili momčadi nakon manjih poteškoća ovih dana.

U srijedu i četvrtak na rasporedu je bio po jedan trening i velik broj sastanaka, analiza, uputa igračima pojedinačno, po skupinama ili momčadski, a petak će ponuditi novi dvostruki program. U 11 sati Gorica će igrati drugu i posljednju pripremnu utakmicu, s druge strane bit će Dinamo II, dok je poslijepodnevni termin predviđen za rad na snazi, s utezima.

I, najvažnije od svega, dobre vibracije koje su se osjetile od prvog trenutka kad je Siniša Oreščanin sjeo na klupu traju i dalje. Puno vremena igrači i društvo iz stožera i pratnje provode u druženju, šetnjama uz more i raznoraznim aktivnostima, gradi se u svemu tome i još veće zajedništvo, još bolja atmosfera, a sve samo s jednim ciljem - imati proljeće nalik jeseni! Dinamo II u petak bit će posljednja provjera, a već u utorak je na redu gostovanje kod Istre 1961 na Aldo Drosini.
Vrh