25.08.2020.

Cherif napustio grad: 'U Gorici sam postao netko i nešto. Hvala svima!'

Cherif napustio grad: 'U Gorici sam postao netko i nešto. Hvala svima!' Bio je siječanj 2019. godine, hladan i oštar, kad je u Veliku Goricu doletio jedan anonimni senegalski napadač. U tom trenutku 22-godišnji Cherif Ndiaye došao je na probu u HNK Goricu, pokušati kroz pripremni period dokazati da ima kvalitetu koja može pomoći jednom "svježem" hrvatskom prvoligašu. I odmah je krenuo "jesti travu", pokazivati koliko je gladan uspjeha i željan prave, velike prilike, ali u svemu tome pokazivao je i zavidnu nogometnu kvalitetu. Već nakon drugog trenera tadašnji trener Sergej Jakirović otklonio je sve dvojbe.

- To je to, moramo ga uzeti!

I Gorica je prigrlila Cherifa, pomalo šutljivog, ali vječito nasmijanog mladića koji je gorio od želje za dokazivanjem. I Cherif je prigrlio Goricu, od prvog dana uživao je ovdje, u gradu u kojem su ga ljudi odmah zavoljeli, u kojem su mu susjedi ničim izazvani donosili palačinke i druge hrvatske delicije, pa su stvoreni svi preduvjeti da Cherif dobije ono što je želio. Povjerenje i priliku. Uzvratio je odmah na terenu, već prve sezone u 17 utakmica zabio osam golova, a do kraja svoje goričke avanture ubilježio je 55 nastupa, postigao 18 golova i podijelio sedam asistencija.

U ponedjeljak poslijepodne, otprilike 19 mjeseci nakon što je došao, Cherif Ndiaye krenuo je dalje. U novu avanturu. Potpisao je za turskog prvoligaša Göztepe, u kojem će tražiti novu šansu za velike stvari, u kojoj će se pokušati nastaviti dokazivati. A Gorica će, nema sumnje, ostati u najljepšoj mogućoj uspomeni. Najbolje o tome govori poruka koju je Cherif poslao dojučerašnjim suigračima i ljudima iz kluba nakon što je transfer u tursku Süper Lig i definitivno završen.

"Puno pozdrava svim mojim suigračima, cijelom stožeru i svim ljudima koji rade u HNK Gorici. Danas, kad napuštam klub, želim Vam svima reći kako sam svjestan gdje sam bio uoči dolaska u Goricu, da sam u svijetu nogometa bio nepoznat. I do tad sam imao isti ovaj talent, istu ovu odlučnost, želju za dokazivanjem i kvalitetu, ali tek sam zahvaljujući svima Vama i HNK Gorici postao netko i nešto u svijetu nogometa. Zahvaljući svima Vama, uostalom, ostvario sam i ovaj transfer.

Na kraju našeg zajedničkog puta želim Vam svima zahvaliti na svemu što smo prošli u razdoblju iza nas, u ove nepune dvije godine. Nosim sa sobom gomilu predivnih trenutaka i pregršt naših zajednički proživljenih emocija. I u privatnom i u profesionalnom smislu bilo je ovo fantastično iskustvo, bez obzira na to što je prebrzo završilo.

Također, želim zahvaliti svakom navijaču HNK Gorice na podršci u kojoj sam uživao tijekom mog boravka u Gorici.

I moja poruka za kraj - Volim Goricu bez obzira na sve!

Zauvijak Gorica!"


Posljednju utakmicu za Goricu Cherif je odigrao u Koprivnici u subotu, samo dan prije nego što je imao rezerviranu kartu za Tursku, što je još jedanput pokazalo o kakvom je igraču, ali i čovjeku riječ. Događalo se mnogo puta da igrači u ovakvim situacijama odbiju igrati za dotadašnji klub, a Cherifu takvo nešto nije padalo napamet, i posljednji put je igrao kao da mu je prvi, sa srcem, strašću i energijom.

Nedostajat će nam Cherif, u svlačionici, u klupskim prostorijama i na terenu, ali život ide dalje. Cherif će krenuti svojim putem, Gorica nastavlja svojim. S jednim navijačem više nego dosad, lociranim u turskoj luci Izmir. Jednako kao što će i Göztepeu sasvim sigurno porasti broj navijača u Velikoj Gorici...

Cherife, hvala na svemu i sretno!
Vrh