31.01.2022.

Ante Matej Jurić potpisao: 'Veselim se novom izazovu!'

Ante Matej Jurić potpisao: 'Veselim se novom izazovu!' Ja sam Ante Matej Jurić, imam 19 godina, napadač sam, a dolazim iz Čepina, sela pokraj Osijeka..., predstavio se novi igrač HNK Gorice nakon što je potpisao ugovor do ljeta 2025. godine.

Jurić je jesenski dio sezone odigrao za NK Belišće u 3. HNL Istok, okončao polusezonu kao najbolji strijelac lige, s 15 postignutih golova, a zatim se tijekom priprema nametnuo i zaslužio priliku u dresu HNK Gorice.

- Nogomet sam počeo igrati sa šest godina u NK Čepinu, bio sam i u NK Osijeku do kadeta, pa u Akademiji Krpan&Babić, a nakon toga otišao u Belišće. U seniorskom nogometu debitirao sam sa 17 godina u dresu NK Čepina, odigrao sam dvije sezone u trećoj ligi i sad se veselim novom izazovu - kazao je Jurić i dodao:

- Osjećam se odlično. Momčad je jako dobra, dečki izvan terena također. Prihvatili su me odlično i samo se nadam da ću ostati ovdje što je duže moguće.


A ako jednog dana i ode, naravno da se nada da će otići na najviše razine.

- Tata je veliki navijač Manchester Uniteda, ali ja sam za City. Omiljeni igrač oduvijek mi je Sergio Agüero, on mi je vrh, kao i engleska liga, po meni najbolja na svijetu - kaže Ante, koji sa svoja 194 centimetra baš i ne podsjeća na Agüera.

- Meni su uvijek govorili da podsjećam na Mandžukića. Visina, pokreti, stil igre... Osobno ne bih imao ništa protiv takve karijere kakva je bila njegova, ha, ha.

Na dresu će nositi broj 26, a takvu je odluku donio u dogovoru s ocem.

- Rođen sam 26. 11. 2002., uvijek sam nosio broj 11, to mi je najdraži, ali kako ovdje nije slobodan, odlučili smo da uzmem drugi broj iz datuma rođenja - sa smiješkom objašnjava Ante Matej Jurić.

Dobro nam došao!

Vrh