04.08.2022.

Albert Kangwanda potpisao za Goricu

Albert Kangwanda potpisao za Goricu Albert Kangwanda, 23-godišnji krilni napadač potpisao je ugovor s Goricom do kraja svibnja 2024. godine s opcijom produljenja na još godinu dana.

- Veoma sam uzbuđen, oduvijek sam imao želju igrati u Europi i sada se ostvarila. Vjerujem da ću se vrlo brzo prilagoditi na novu okolinu i ekipu - naglasio je Albert nakon potpisivanja ugovora.

Posljednju sezonu proveo je u Kanfue Celtic FC, za koji je postigao 12 pogodaka. U svojoj ranijoj karijeri igrao je za zambijske klubove Red Arrows i Zanaco FC, a nogomet je zavolio gledajući svog oca. 

- Moj otac je bio nogometaš, veznjak, imao je vrlo dobru karijeru u Zambiji tako da sam kao dijete trenirao i igrao s njim za zabavu kada god je bio slobodan. Još uvijek mi daje nogometne savjete, puno razgovaramo i on je vrlo sretan zbog mog dolaska u Hrvatsku - rekao jeZa A reprezentaciju Zambije debitirao je kao 21-godišnjak, a posljednji nastup upisao je prije nešto više od dva tjedna, u finalu COSAFA Cup-a, i u produžetku utakmice bio jedini strijelac u pobjedi protiv Namibije. 

Dobro nam došao, Albert!
Vrh