Jiloan Hamad potpisao za Goricu

Srijeda, 14.08.2019.
Pregledano 727 puta
Jiloan Hamad potpisao za Goricu

Jiloan Hamad (28) novo je pojačanje Gorice. Bivši je mladi reprezentativac Švedske, jedno vrijeme bio je i kapetan švedske U-21 reprezentacije, a skupio je i osam nastupa za švedsku A selekciju u prijateljskim utakmicama. Hamad koji primarno igra na poziciji ofenzivnog veznog igrača a tijekom dosadašnje karijere igrao je za švedske klubove BK ForwardMalmö FF i Hammarby, kao i za njemački Hoffenheim, belgijski Standard Liege i korejski Incheon United. Nakon što je raskinuo ugovor u Južnoj Koreji, u HNK Goricu stiže kao slobodan igrač, a potpisao je ugovor na dvije godine.

"Presretan sam što sam ovdje, što sam postao dio HNK Gorice. Ovo mi je velika prilika i nadam se da će naša suradnja biti uspješna, na obostrano zadovoljstvo", rekao je Hamad, koji će u Gorici nositi dres s brojem sedam.

Kako je rođen u Bakuu, glavnom gradu Azerbajdžana, od roditelja Iračana, dobio je pozive i da nastupa za azerbajdžansku te iransku reprezentaciju. Azerbajdžan je odbio, a irački poziv je prihvatio i trenutno čeka odobrenje FIFE.

Treninzima se priključuje odmah, a pravo nastupa za svoju novu momčad trebao bi steći do sljedećega kola.