Dinamo pobjednik 21.Trofeja Turopolja Alpas kupa 2019.

Nedjelja, 11.08.2019.
Pregledano 1057 puta
Foto galerija
Foto galerija
Dinamo pobjednik 21.Trofeja Turopolja Alpas kupa 2019.
21. Međunarodni turnir U19 Trofej Turopolja Alpas kup 2019.,

Gradski stadion i SRC Udarnik Velika Gorica, 08-10. kolovoza 2019.

                                                          
Završilo je 21. izdanje međunarodnog juniorskog turnira Trofej Turopolja Alpas kup koji se od 08-10. kolovoza igrao na terenima Gradskog stadiona i ŠRC Udarnik u Velikoj Gorici uz sudjelovanje devet momčadi iz Hrvatske i inozemstva – Illés Akadémia-Haladás Kft (Mađarska), NK Bravo (Ljubljana), FC Koper (Koper), NK Drava Dakinda GNK Dinamo, NK Lokomotiva, NK Slaven Belupo, NK Inter Zaprešić i HNK Gorica.


Klubovi su ždrijebom bili podijeljeni u tri skupine:

A skupina - NK Inter Zaprešić, NK Drava Dakinda, Ptuj, HNK Gorica

B skupina - GNK Dinamo, Haladasz Kft, NK Koper,

C skupina - NK Lokomotiva, NK Bravo, NK Slaven Belupo,

Turnir je započeo u četvrtak od 17:00 sati, utakmicom prošlogodišnjeg pobjednika Intera Zaprešića i domaće Gorice a isti dan odigrane su još dvije utakmice na Gradskom stadionu dok je u subotu odigrano ostalih šest utakmica po skupinama, dvije na SRC Udarnik a preostale na Gradskom stadionu. U subotu je polufinalna utakmica Dinamo-Lokomotiva odigrana na SRC Udarnik dok je drugo polufinale između Gorice i Kopra igrano na Gradskom stadionu.

Rezultati utakmica po skupinama:

Inter Zaprešić - Gorica 2:3

Dinamo – Koper 3:1

Lokomotiva - Bravo 3:0 

Lokomotiva - Slaven Belupo 1:1 

Gorica – Drava Dakinda 1:1

Dinamo - lles A.Haladas Kft 2:1

Inter Zaprešić - Drava Dakinda 3:0

Bravo - Slaven Belupo 1:1

Illés A. Haladas Kft - Koper 0:4   Rezultati  polufinalnih i finalnih utakmica:

Dinamo - Lokomotiva  5:4 (Jedanaesterci)

Gorica - Koper 3:0

Utakmica za 3. mjesto: Lokomotiva - Koper 4:3 (jedanaesterci)

FINALE: Dinamo - Gorica 1:0 

Konačni plasman momčadi:

1. mjesto - GNK Dinamo

2. mjesto - HNK Gorica

3. mjesto - NK Lokomotiva

Fair-play - NK Lokomotiva 

Najbolji pojedinci turnira:

Najbolji igrač - Marko Brkić, GNK Dinamo 

Najbolji strijelac - Josip Zorica, HNK Gorica

Najbolji vratar - Tin Šarkanj, GNK Dinamo

Devet  momčadi u tri dana turnira odigralo je 13 utakmica i prikazalo  vrlo dobar a u nekim utakmicama i odličan nogomet te je turnir po riječima trenera svih klubova u potpunosti ispunio sva njihova očekivanja po pitanju kvalitete momčadi i cjelokupne organizacije. Za svaku pohvalu je i ponašanje svih klubova sudionika koje je bilo na izuzetno visokoj razini jer nije zabilježen nijedan nešportski potez ili bilo kakvo ekscesno ponašanje na terenu ali i izvan njega. Cjelokupni turnir protekao je u izuzetno korektnom športskom ozračju čemu su doprinos dali svi sudionici turnira – igrači, treneri, predstavnici klubova, medicinsko osoblje, suci, delegati i klupski volonteri. Veliki doprinos visokoj razini turnira dali su suci i delegati  Nogometnog saveza Velika Gorica i Nogometnog saveza Zagrebačke županije. Generalni pokrovitelji ovogodišnjeg turnira jesu Hrvatski nogometni savez, Zagrebačka županija, grad Velika Gorica, Zajednica športskih udruga Velike Gorice, Nogometni savez Zagrebačke županije, Cetina i Alpas a medijski pokrovitelji su City Radio, Cityportal, i VG danas.


Nagrade najboljim pojedincima i momčadima uručili su Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika Velike Gorice, Zorislav Srebrić, viši savjetnik predsjednika HNS, Sreten Ćuk, glavni instruktor HNS, Nenad Črnko, predsjednik HNK Gorica, predsjednik NSZŽ i član Izvršnog odbora HNS i Damir Golubić iz tvrtke Alpas Hrvatska.