03.01.2024.

Goričani ponovno na okupu

Goričani ponovno na okupu Trener Dinko Jeličić okupio je momčad ove srijede na Gradskom stadionu te se krenulo s pripremama za drugi dio prvenstva koji počinje za točno tri tjedna, nadoknadom utakmice 4. kola protiv Rijeke.

Iako je danas bio prvi trening u novoj godini, oni mlađi igrači s manjom minutažom do sada i igrači koji su se vraćali iz ozljeda, okupili su se u srijedu 27. prosinca te su odradili ukupno pet treninga prije službenog početka priprema. Na tom popisu bili su: Mateo Leš, Ante Matej Jurić, Mario Matković, Valentino Majstorović, Jan Paolo Debijađi, Lenny Ilečić, Matej Vidić, Luka Kapulica, Ino Vuko, Luka Brlek, Matar Sagna, Arona Fall, Zvonimir Josić, Josip Mitrović, Đuro Giulio Đekić, Lovro Nezirović i Martin Šroler, a danas su im se priključili još Božidar Radošević, Ivan Banić, Dino Štiglec, Mario Maloča, Tim Matavž, Nikola Vujnović, Momčilo Raspopović, Alexander Munksgaard, Sven Blummel, Jurica Pršir, Krešimir Krizmanić te Patrik Jug i Vinko Skrbin koji su prvi dio sezone proveli na posudbi. Zbog bolesti nije bilo Luke Brleka i kapetana Filipa Mrzljaka, ali trener je istaknuo da ih na terenu očekuje kroz dva, tri dana.

- Procjena je bila da neki igrači s radom moraju krenuti malo ranije, a s druge strane da onim igračima koji su iznjeli veći dio tereta dosadašnjeg dijela sezone, damo duži odmor. Momci su prvi dio odradili jako dobro, a sada svi zajedno krećemo u ovaj drugi ciklus priprema.  

Na stadionu je bio i Merveil Ndockyt koji nastavlja s procesom oporavka od ozljede aduktora, a prema trenutnim prognozama, njegov povratak na travnjake možemo očekivati tek u završnoj fazi sezone. 

Sljedećih tjedan dana momčad će provesti u Velikoj Gorici, u subotu je na rasporedu utakmica s Rudešom (od 12 sati u Velikoj Gorici), a od iduće srijede s pripremama nastavljaju u Medulinu gdje će sudjelovati na Arena Cup-u. 

- Nemamo pretjerano velikog prostora za puno rada, sudjelovat ćemo na turniru u Medulinu u sklopu kojeg ćemo odigrati četiri utakmice, a prije puta ćemo imati prvi test s Rudešom, ove subote. Ostajemo na tragu onoga što smo radili do sada, idemo to samo u detaljima probati poboljšati - naglasio je trener Jeličić.

Cijeli razgovor s trenerom i kratki pregled današnjeg dana, pogledajte u videu: 
 
Vrh