26.05.2021.

Sedmorica u reprezentacijama: Od Hrvatske, BiH i Albanije do Australije

Sedmorica u reprezentacijama: Od Hrvatske, BiH i Albanije do Australije Nakon završetka klupske sezone, prije nego što odu na zasluželni odmor uoči sljedeće, sedmorica igrača Gorice još će odraditi i akcije reprezentacija u koje su pozvani. Četvorica su u raznim hrvatskim selekcijama, kao peti bi im se mogao pridružiti i Kristijan Lovrić, koji je na pretpozivu uoči Eura, a svoje igrače imamo i u reprezentacijama BiH, Albanije i Australije.

HRVATSKA U-21 REPREZENTACIJA
Hrvoje Babec, Krešimir Krizmanić i Dario Špikić izbor su izbornika hrvatske U-21 reprezentacije Igora Bišćana, koji je odabrao 23 igrača za završnu fazu Europskog prvenstva. Sva trojica sudjelovala su i utakmicama u skupini, kroz koju je Hrvatska izborila četvrtfinale, a protivnik će biti Španjolska. 

Četvrfinalna utakmica igra se u Mariboru u ponedjeljak, 31. svibnja, a bolji iz ovog okršaja ići će na boljeg iz sudara Portugala i Italije. Polufinale je na rasporedu 3. lipnja, također u Mariboru, dok će se finale igrati 6. lipnja u Ljubljani.

HRVATSKA U-20 REPREZENTACIJA
U selekciji koju vodi izbornik Ognjen Vukojević u prošloj akciji bio je Josip Mitrović, a ovoga puta priključio se i Jurica Pršir, pa je naš klub trebao imati dva predstavnika, no Mitrović je zbog ozljede morao otkazati nastup.

Tako će se Pršir kao jedini igrač Gorice pojaviti na okupljanju u utorak, 1. lipnja, a već dan poslije U-20 reprezentacija odigrat će utakmicu protiv selekcije igrača iz televizijskog showa "Utakmica života" na našem Gradskom stadionu. Već dva dana poslije, 4. lipnja, protivnik će biti U-23 reprezentacija Katara, a ta će se utakmica također igrati na našem stadionu.

BOSNA I HERCEGOVINA - A REPREZENTACIJA
Prvi put u karijeri poziv za reprezentaciju BiH dobio je Aleksandar Jovičić (25), zamjenik kapetana Dvornekovića. Izbornik Ivajlo Petev uvrstio je Jovu na svoj popis za prijateljske utakmice protiv Crne Gore i Danske. Priliku da ubilježi prve nastupe za reprezentaciju svoje domovine Jovičić će imati 2. lipnja, kad je BiH u Sarajevu domaćin Crnogorcima, ali i 6. lipnja, kad će protivnik biti Danci u Kopenhagenu. Okupljanje je već u četvrtak u Sarajevu.

ALBANIJA - A REPREZENTACIJA
Albi Doka (23) već je odigrao tri utakmice za reprezentaciju Albanije, skupio nešto više od 200 minuta na terenu, a nova prilika stiže mu kroz utakmice s Walesom i Češkom. Izbornik Edoardo Reja uvrstio je Doku među kandidate za ove dvije gostujuće prijateljske utakmice, koje će se igrati 5. i 8. lipnja. U prvom terminu Albi i Albanija gostovat će u Cardiffu, a u drugom u Pragu.

AUSTRALIJA - U-23 REPREZENTACIJA
Anthony Kalik u sve je boljem stanju nakon ozljede trbušnog zida i javit će se na okupljanje "olimpijske" reprezentacije Australije 1. lipnja u Tokiju. Australska U-23 selekcija, koja će nastupiti na Olimpijskim igrama ovog ljeta, u lipanjskom terminu će odigrati čak četiri utakmice. Dan nakon okupljanja, 2. lipnja, protivnik će biti U-21 reprezentacija Irske, 5. lipnja Kalik i Australci igrat će protiv U-23 selekcije Saudijske Arabije, 8. lipnja protivnik je U-23 sastav Rumunjske, a 12. lipnja s druge strane će biti vršnjaci iz Meksika. Kalik je dosad upisao četiri nastupa za mlađe australske selekcije.