02.05.2021.

Pobjeda u Puli: Istra 1961 - Gorica 0-2

Pobjeda u Puli: Istra 1961 - Gorica 0-2 Na stadionu Aldo Drosina u Puli odigrana je utakmica 32. kola HT Prve lige između NK Istre 1961 i HNK Gorice.

ISTRA 1961 - GORICA 0-2
PULA Stadion Aldo Drosina. Bez gledatelja. Sudac: Duje Strukan (Split). Pomoćnici: Alen Jakšić (Solin) i Vice Vidović (Split). Četvrti sudac: Jakov Titlić (Hrvace). VAR: Ivan Bebek (Rijeka). AVAR: Robi Kezele (Rijeka).
STRIJELCI: 0-1 Špikić (42), 0-2 Mitrović (90+3)
ISTRA 1961: Lučić - Šutalo, Tomašević, Joao Silva (od 46. Špoljarić) - Hujber, Blagojević (od 82. Lončar), Ivančić (od 68. Levitt), Sergi - Gržan, Vuk (od 68. Bande) - Hara. Trener Danijel Jumić.
GORICA: Banić - Doka, Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić - Babec, Junior - Hamad (od 90. Pršir), Delfi (od 52. Dvorneković), Špikić (od 68 Mitrović) - Mudrinski (od 68. Nimely). Trener Siniša Oreščanin.
ŽUTI KARTONI: Joao Silva, Hujber, Lončar, Tomašević (Istra 1961), Junior, Delfi, Babec (Gorica)
CRVENI KARTONI: Hujber (Istra 1961)


KRAJ UTAKMICE. Istra 1961 - Gorica 0-2

'90+3 GOOOOOOOOL!!! Gorica vodi 2-0, strijelac je Josip Mitrović! Dvorneković je s lijeve strane dao za Pršira, koji je ušao u šesnaesterac i zavrnuo u sredinu, a na kraju je Mitrović primio loptu, okrenuo čuvara i pogodio za povećanje vodstva.

'90+2 Jurica Pršir ušao je umjesto Jiloana Hamada.

'90 Igrat će se još četiri minute sudačke nadoknade.

'87 Žuti karton dobio je i Josip Tomašević.

'85 Žuti karton za Stefana Lončara.

'82 Stefan Lončar je kod domaćina zamijenio Slavka Blagojevića.

'81 Uh, kakva prilika... Hamad je fantastično u šansu gurnuo Dvornekovića, koji je bio u sjajnoj situaciji, pucao solidno, no golman Lučić sjajno je obranio.

'79 Crveni karton! Drugi žuti je zbog prekršaja na Dvornekoviću dobio Luka Hujber.

'78 Iz slobodnog udarca s dobre pozicije, na 21-22 metra po sredini, Blagojević je pucao preko Banićeva gola.

'71 Udarac iz daljine okušao je Hrvoje Babec, no bilo je to preslabo i nedovoljno precizno.

'68 Četiri izmjene odjedanput, po dvije na svakoj strani. Josip Mitrović i Sylvanus Nimely ušli su umjesto Ognjena Mudrinskog i Darija Špikića, a kod Istre su Vuka i Ivančića zamijenili Bande i Levitt.

'66 Polukontru je povukao Mudrinski, dugo vukao, odigrao za Špikića, koji mu je vratio loptu, no na kraju je njegov udarac završio u bloku i korneru.

'62 Žuti karton i za braniča Istre Luku Hujbera.

'60 Žuti karton dobio je Hrvoje Babec.

'58 Dvorneković je opet povukao, dao za Babeca, on za Špikića lijevo, a brzu akciju udarcem s vrha šesnaesterca završio je Hamad. Nažalost, previsoko, neprecizno...

'55 Velika prilika! Dvorneković je nabacio s desne strane, glavom loptu zahvatio Mudrinski, došla je do Babeca u odličnu šansu, no njegov udarac sa šest-sedam metara obranio je Lučić.

'53 Istra je postigla gol, glavom je pogodio Hara, no učinio je to iz zaleđa.

'52 Matija Dvorneković ušao je umjesto Delfija.

'51 Žuti karton dobio je Younes Delfi.

'47 Vatreno je krenulo, na jednoj strani pogreškom goričke obrane i blokiranim udarcem na prazan gol, s druge kontranapadom kojeg je povukao Younes Delfi, pa na kraju krivo odigrao za Mudrinskog...

'46 Počelo je drugo poluvrijeme, uz jednu promjenu kod domaćina - Josip Špoljarić ušao je umjesto Joaa Silve.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA. Istra 1961 - Gorica 0-1

'44 Korner je izveo Hamad, nastala je velika gužva u kaznenom prostoru, dva, tri puta pokušali su Goričani, ali od svega - ništa.

'42 GOOOOOOOL!!! Gorica vodi 1-0, strijelac je Dario Špikić! Samo minutu nakon što im je zamijenio strane, Hamad je centrirao slijeva, lopta je prošla na desnu stranu, a tamo je iz blizine loptu u gol ugurao raspucani Špika, koji je zabio svoj šesti gol u prvenstvu!

'38 Žuti karton dobio je Junior Martinsson Ngouali.

'33 Zaprijetio je i Dario Špikić, nakon driblinga na lijevoj strani šesnaesterca, ali uspio je to odbiti blok domaće obrane.

'32 Fantastična šansa za Mudrinskog! Krizmanić je ubacio s lijeve strane, pogriješio je branič Istre i Mudrinski je imao čistu situaciju, ali pucao je slabo, nije to bio težak posao za golmana Lučića...

'30 Nešto više loptu drži Gorica, nešto je opasnija Istra, no u ovom razdoblju pravih šansi nema. 

'19 Žuti karton dobio je domaći branič Joao Silva.

'15 Još jednom zaprijetio je Taichi Hara, na dodavanje Gržana s desne strane pucao je iz blizine, ali iz teške pozicije i - preko gola.

'12 I odmah odgovor Istre! Sergi je s lijeve strane pronašao Haru u vrhu napada, no japanski napadač pucao je malo pokraj gola.

'12 Prvi udarac na gol na utakmici djelo je Matthewa Steenvoordena. Uzeo je loptu nakon ubacivanja sa strane, pucao s više od 20 metara, ali golman Lučić to je ulovio u naručje.

'6 Obje momčadi u utakmicu su ušle s dozom opreza, a najbolja situacija na otvaranju bio je slobodan udarac za Goricu na 23-24 metara.

'1 Utakmica je počela!