27.04.2021.

Oreščanin i Dvorneković: 'Čeka nas velika utakmica, a mi idemo - uživati!'

Oreščanin i Dvorneković: 'Čeka nas velika utakmica, a mi idemo - uživati!' Samo četiri dana nakon pobjede protiv Lokomotive (4-2), nogometaši Gorice idu u borbu za finale Kupa Hrvatske. Protivnik u polufinalu je zagrebački Dinamo, aktualni prvak i vodeća momčad HT Prve lige, a utakmica se igra u srijedu u 18 sati na stadionu u Maksimiru.

- Pobjeda protiv Lokomotive jako nam je dobro sjela, došla je u pravom trenutku da bismo se mogli pripremati za jedan od najvažnijih tjedana za naš klub, budući da nas čeka i polufinale Kupa i Istra u nedjelju. Naviknuli smo se već igrati bez Suka, Lovrića i Kalika, iako nam je trebalo vremena za to, a ovoga puta će nam zbog crvenoga kartona nedostajati i Steenvoorden. Međutim, koga nema bez njega se može i mora, ulazimo u ovaj dvoboj optimistični, svjesni da je ovo za nas najlakša, ali i najljepša utakmica. Želja nam je da igrači uživaju u njoj - rekao je trener Siniša Oreščanin u najavi okršaja na Maksimiru.


Goričani su u prvenstvu dosad odigrali 11 utakmica protiv Dinama, pri čemu su upisali jedan remi i deset poraza. U svim tim susretima sudjelovao je i Matija Dvorneković, koji je s našim klubom prošao i treću i drugu ligu, a sad došao do ove razine, do ovakve utakmice.

- Da, svjesni smo kakva nas utakmica čeka, kakav je protivnik s druge strane i kakav je ulog, ali pripremamo se za ovaj susret kao i za svaki drugi. Vjerujem da je pred nama još puno ovakvih, velikih i važnih utakmica, no naravno da prvi nastup u polufinalu Kupa donosi određenu težinu. Slažem se s trenerom da u ovoj utakmici moramo uživati i dati sve što možemo, jer samo tako, bez grča i dodatnog tereta, možemo naškoditi Dinamu - kazao je Dvorneković.