03.04.2021.

Poraz u drami: Gorica - Rijeka 3-4

Poraz u drami: Gorica - Rijeka 3-4 Na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici, u posljednjoj utakmici 27. kola HT Prve lige, sastali su se HNK Gorica i HNK Rijeka.

GORICA - RIJEKA 3-4
VELIKA GORICA Gradski stadion. Bez gledatelja. Sudac: Duje Strukan (Split). Pomoćnici: Goran Perica (Šibenik) i Vice Vidović (Split). Četvrti sudac: Dario Kulušić (Šibenik). VAR: Ivan Vučković (Zagreb). AVAR: Igor Krmar (Zagreb).
STRIJELCI: 0-1 Andrijašević (11), 0-2 Drmić (13), 0-3 Drmić (50), 0-4 Gnezda Čerin (64), 1-4 Mitrović (74), 2-4 Mudrinski (83), 3-4 Galović (85-ag)
GORICA: Banić - Doka, Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić - Babec, Junior (od 55. Pršir) - Hamad (od 71. Mitrović), Kalik (od 55. Nimely), Špikić (od 46. Lovrić) - Matar (od 71. Mudrinski). Trener Siniša Oreščanin.
RIJEKA: Nevistić - Tomečak, Galović, Capan, Štefulj - Gnezda Čerin (od 75. Mudražija), Lončar - Murić (od 89. Liber), Andrijašević, Menalo (od 89. Pavičić) - Drmić (od 71. Kulenović). Trener Goran Tomić.
ŽUTI KARTONI: Nimely, Jovičić (Gorica), Štefulj, Andrijašević (Rijeka)
CRVENI KARTONI: Nimely (Gorica)


KRAJ UTAKMICE. Gorica - Rijeka 3-4

'90 Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

'90 Crveni karton dobio je Nimely, teško je dokučiti zašto, a žuti je dobio Jovičić.

'89 Murić i Menalo su izašli, a Liber i Pavičić ušli kod Rijeke.

'88 Mitrović je pokušao škaricama, atraktivno i lijepo, ali nedovoljno precizno.

'85 GOOOOOL!!! Evo Gorica na 3-4, autogol je zabio Nino Galović! Mitrović je nabacio s desne strane, lopta je otišla sasvim lijevo do Lovrića, koji je ubacio, a Galović pogodio vlastitu mrežu.

'84 Pobjegao je Murić u kontru, nije ga mogao pratiti Jovičić, no pucao je pokraj gola...

'83 GOOOOOOL!!! Gorica je smanjila na 4-2, strijelac je Ognjen Mudrinski! Lovrić je prošao po lijevoj strani, nabacio u sredinu, a tamo je Mudrinski majstorski pogodio glavom.

'82 Još jedan sjajan udarac Lovrića iz slobodnog udarca, ostao je ukopan golman Nevistić, no lopta je pogodila vanjski dio mreže.

'77 Žuti karton dobio je Sylvanus Nimely.

'75 Mudražija je ušao umjesto Gnezde Čerina kod Rijeke.

'74 GOOOOOL!!! Gorica je smanjila na 4-1, strijelac je Josip Mitrović. Mudrinski je glavom pogodio stativu, a u nastavku akcije lopte se dokopao Mitrović i zakucao u riječku mrežu.

'71 Još dvije izmjene kod Gorice, Ognjen Mudrinski i Josip Mitrović zamijenili su Matara Dieyea i Jiloana Hamada, dok je kod Rijeke Kulenović zamijenio Drmića.

'64 GOL! Rijeka vodi 4-0, pogodio je i Adam Gnezda Čerin. Razigravali su Riječani od centra, nitko od Goričana nije izlazio, pa je slovenski veznjak s 17-18 metara naciljao i pogodio pokraj ukopanog Banića.

'60 Redaju se i dalje opasne šanse pred golom Gorice, sad je Galović pucao glavom pokraj gola.

'57 A nakon kornera nova kontra Rijeke, novi udarac Murića, ovoga puta pokraj gola...

'56 Fantastičan udarac Lovrića iz slobodnog udarca iz velike daljine, no vrhunski je to obranio Nevistić i odbio u korner.

'55 Još dvije izmjene kod Gorice, Jurica Pršir i Sylvanus Nimely ušli su umjesto Juniora Martinssona i Anthonyja Kalika.

'50 GOL! Rijeka vodi 3-0, strijelac je Robert Murić. Primio je loptu na desnoj strani šesnaesterca, pucao lijevom nogom, Jovičić je blokirao, ali lopta je od bloka završila u mreži.

'49 Dobra situacija za Matara! Primio je loptu na vrhu šesnaesterca, po zemlji ljevicom gađao u suprotni kut, ali Nevistić je obranio.

'48 Žuti karton dobio je igrač Rijeke Daniel Štefulj.

'46 Počelo je drugo poluvrijeme, uz jednu promjenu kod Gorice - Kristijan Lovrić ušao je umjesto Darija Špikića.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA. Gorica - Rijeka 0-2

'45 Igrat će se minuta sudačke nadoknade.

'45 Dvaput su u dvije minute opasno izašli Riječani, drugi put dobili i korner, ali ništa se iz toga nije rodilo.

'40 Pucao je Hamad, opet s ruba kaznenog prostora, iz voleja, ali nije dovoljno dobro zahvatio loptu.

'37 Pokušao je Krešo Krizmanić iznenaditi Nevistića, pucao snažno s lijeve strane šesnaesterca, no otišlo je preko gola.

'34 Još jednom je zabila Rijeka, pustili su suci akciju do kraja, no odmah je bilo jasno da je u startu akcije bilo zaleđe.

'31 Dobro je Gorica dovela loptu pred gostujući kazneni prostor, bilo je nekoliko opcija, no Špikić je odlučio pucati, a izveo je to prejako i previsoko. Odmah potom Kalik je tražio Matara u dobroj poziciji, ali gostujući golman Nevistić bio je brži.

'30 Kakva neopreznost, kakva šansa za Rijeku... Aut je izvodio Doka, dodao u sredinu, nitkome od svojih, pa je loptu uzeo Murić, pucao iz sjajne pozicije, ali ipak pokraj gola...

'24 Lijepo su kombinirali Hamad i Matar, koji je u šansu gurnuo Kalika, no branič Capan stigao je to blokirati, nije bilo čak ni kornera...

'22 Pokušava se Gorica vratiti u utakmicu, a sad je konačno stigla i prava šansa. Na idealnu loptu na 12-13 metara natrčao je usamljeni Hrvoje Babec, no pucao je visoko iznad gola.

'13 GOL! Rijeka vodi 2-0, zabio je Josip Drmić. Još jednom su pobjegli Riječani nakon oduzimanja lopte pred svojim golom, s desne strane je na kraju stigao centaršut, a Drmić je glavom povećao prednost gostiju.

'11 GOL! Rijeka vodi 1-0, strijelac je Franko Andrijašević. Iskosa s desne strane primio je loptu i iz okreta pucao i pogodio kroz noge Baniću.

'10 Uzvratila je Gorica! Jiloan Hamad primio je jednu tešku loptu na vrhu šesnaesterca, izvrtio čuvara, pa lijevom nogom sjajno pucao, nekoliko centimetara od stative.

'8 Nevjerojatna prilika za Rijeku! Gorica je imala korner, Rijeka brzo odjurila u kontru, a Robert Murić s centra je sam išao na Ivana Banića. U čistoj situaciji prvo je Banić malo zasmetao, a onda je Murić pogodio vanjski dio mreže. Velika sreća za Goricu...

'5 Traje početno ispitivanje snaga, u kojem loptu više drži Gorica, ali hrabro izlazi i Rijeka...

'1 Utakmica je počela!

'0 Igrači Gorice istrčali su na teren u majicama na čijim je leđima pisalo "Suk" iznad broja 8, a  s prednje je lik nizozemskog veznjaka i poruka na nizozemskom, koja se može prevesti "Sretno, ratniče!"