23.02.2021.

Prijateljska utakmica: Gorica - Kustošija 1-1

Prijateljska utakmica: Gorica - Kustošija 1-1 Jedna skupina igrača u utorak prijepodne odradila je trening, tu se radilo o igračima koji su u posljednjih nekoliko utakmica podnijeli najveći teret, a ostatak je od 14.30 sati na glavnom terenu igrao trening utakmicu s drugoligašem Kustošijom, trenutačno osmom momčadi na tablici 2. HNL. Bila je to prilika za trenera Sinišu Oreščanina da povratničke minute ponudi kapetanu Kristijanu Kahlini, a značajnu minutažu dobila su i tri nova igrača, Cheick Keita, Sylvanus Nimely i Junior Martinsson Ngouali, kao i juniori Tin Zavalić i Josip Ivan Zorica, ali i još neki mladi gorički igrači...

Budući da je riječ o postavi koja je prvi put istrčala u takvom sastavu, nije iznenadilo što je Gorici bilo potrebno neko vrijeme da uspostavi ritam i preuzme kontrolu nad utakmicom. Vrlo dobra momčad Kustošije prva je i zaprijetila, imala prvu ozbiljniju priliku na utakmici, a prva je i zabila. Igrala se 25. minuta kad je Nasiru Moro ostao bez lopte u nezgodnoj poziciji, ona je došla do u sredinu do Frana Brodića, čiji je prvi pokušaj Kahlina sjajno obranio, no drugi nije mogao.

Primljeni pogodak kao da je razbudio Goričane, koji su u drugoj polovici prvog poluvremena bolje kombinirali, lopta je išla puno tečnije, a najbolja šansa bila je akcija koju je snažnim udarcem u prečku okončao Josip Ivan Zorica. Kao nagrada za bolju prezentaciju, u završnoj fazi poluvremena, došao je i gol za izjednačenje, prvi gol 22-godišnjeg Liberijca Sylvanusa Nimelya u goričkom dresu. Dupli pas lijepo su odigrali Moro i Doka, ovaj potonji pronašao je Nimelya, a on pogodio efektno, od prečke iz poluvoleja.

Na predahu je trener Oreščanin napravio jednu promjenu, Musu Muhammeda uveo umjesto Albija Doke, a prve sljedeće zamjene napravio je nakon nešto manje od sat vremena igre, kad su umjesto Josipa Mitrovića i Nasirua More ušli su dečki iz juniorske momčadi, David Kovačić i Vlado Gajić. Deset minuta poslije priliku su dobili Patrik Jug i golman Leon Išek, a do kraja su ušli i Josip Glasnović, i Marko Krznarić, i Mihael Đopar...

Unatoč silnim promjenama, Gorica je dominirala najvećim dijelom drugog poluvremena, stvarala šanse, imala i slobodan udarac u jako dobroj poziciji, ali gol nije uspjela zabiti. Točnije, zabio je Golubickas, nakon sjajne asistencije Kovačića, ali taj je gol poništen zbog zaleđa. Međutim, ova je utakmica i bez pobjede donijela puno dobroga. Kahlina se vratio, novi igrači su se razigrali, priliku su dobili mlađi igrači i oni koji su manje igrali, možda se netko u svemu tome i nametnuo...

Sljedeća prvenstvena utakmica na redu je u nedjelju u 15 sati, kad na Gradski stadion dolazi Istra 1961.

GORICA - KUSTOŠIJA 1-1
VELIKA GORICA Gradski stadion. Bez gledatelja. Sudac: Zvonimir Landeka. Pomoćnici: Ivan Matić i Patrik Deverić (svi iz Velike Gorice).
STRIJELCI: 0-1 Brodić (25), 1-1 Nimely (39)
GORICA: Kahlina (od 69. Išek) - Doka (od 46. Muhammed), Moro (od 59. Kovačić), Zavalić (od 69. Jug), Keita (od 75. Glasnović) - Junior (od 85. Đopar), Pršir - Mitrović (od 59. Gajić), Golubickas, Zorica - Nimely (od 81. Krznarić). Trener Siniša Oreščanin.
KUSTOŠIJA: Šušković, Vištica, Barada, Šimunić, Brodić, Šlogar, Vukelić, Šušković Jakopac, Ivanković, Havojić, Matteoni. (drugo poluvrijeme: Lagundžić, Gale, Plantak, Ljubanović, Klemenčić, Kevrić, Turković, Regvar, Pavković, Bilić, Špoljarić). Trener Ivica Landeka.