18.02.2021.

HNK Gorica sudjeluje u projektu „Zajedno za zdraviju i sigurniju zajednicu“

HNK Gorica sudjeluje u projektu „Zajedno za zdraviju i sigurniju zajednicu“ HNK Gorica jedini je hrvatski klub koji sudjeluje u regionalnom projektu "Zajedno za zdraviju i sigurniju zajednicu", projektu koji kroz Erasmus + financira Europska unija. Cilj projekta je razviti novi program rada s trenerima u kojem će se kroz treninge i kroz sport djeci i mladima približiti i druge teme od značaja za svakodnevni život. Ideja projekta nije stvoriti vrhunske sportaše, već kroz sport djeci pružiti neke vrijednosti koje će nastaviti njegovati i nakon što završe sportsku karijeru. 

U sljedeće dvije godine koliko je zamišljeno trajanje projekta, 250 nogometaša mlađih uzrasta sudjelovat će u besplatnim kampovima, a obuku će proći 25 nogometnih trenera iz pet uključenih klubova - HNK Gorice, Maribora, Pelistera, beogradskog Grafičara i Sloge iz Doboja.

- Sva današnja tehnologija odvlači djecu od sporta, premalo vremena provode na sportske aktivnosti. Klubovi i mi treneri smo programeri njihovog sportskog dijela života, ali problem je vrijeme izvan nogometnih terena... - rekao je voditelj nogometne škole HNK Gorica, Marko Radanić.

Zbog epidemioloških mjera koje su trenutno na snazi, kampovi će se održati u ljetne mjesece kada će se sve aktivnosti moći održati na otvorenom. Prva aktivnost uključivat će razgovor s trenerima kako bi se dobio uvid u njihov rad s djecom, na koji način provode treninge, pričaju li s djecom i o temama poput fer play-a, tolerancije, solidarnosti i sl. 

Na uvodnom sastanku koji je održan početkom ovog mjeseca, sudjelovali su predstavnici fakulteta za sport i fizički odgoj iz Sjeverne Makedonije i Turske, omladinskih organizacija iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije, te nogometnih klubova iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine. Na prvom okupljanju koje je održano u Beogradu, predstavnici su razmjenjivali ideje i planirali sastanak trenera koji bi se trebao održati krajem veljače.

Više o projektu saznajte na službenoj facebook stranici https://www.facebook.com/ZivotniSampioni.