17.02.2021.

Nula golova, jedan bod: Gorica - Rijeka 0-0

Nula golova, jedan bod: Gorica - Rijeka 0-0 Na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici odigrana je jesenas odgođena utakmica 9. kola HT Prve lige između trenutačno trećeplasirane HNK Gorice i četvrte HNK Rijeke.

GORICA - RIJEKA 0-0
VELIKA GORICA Gradski stadion. Bez gledatelja. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Pomoćnici: Borut Križarić (Čakovec) i Goran Loparac (Sladojevci). Četvrti sudac: Goran Pečarić (Zagreb). VAR: Duje Strukan (Split). AVAR: Goran Perica (Šibenik).
STRIJELCI: -
GORICA: Banić - Doka, Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić (od 67. Keita) - Babec, Suk - Špikić, Mitrović (od 55. Dvorneković), Lovrić - Dieye (od 87. Mudrinski). Trener Siniša Oreščanin.
RIJEKA: Nevistić - Tomečak, Galović, Escoval, Smolčić, Vukčević (od 87. Štefulj) - Gnezda Čerin, Mudražija, Lončar (od 70. Pavičić) - Andrijašević, Kulenović (od 75. Drmić). Trener Simon Rožman.
ŽUTI KARTONI: Mitrović, Krizmanić, Doka, Keita (Gorica), Mudražija (Rijeka)
CRVENI KARTONI: -


KRAJ UTAKMICE. Gorica - Rijeka 0-0

'90+4 S gotovo 30 metara imao je priliku Lovrić iz slobodnjaka, pucao je snažno i dobro, no predaleko je to ipak bilo, Nevistić je uspio obraniti doslovno u zadnjoj minuti.

'90 Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

'87 Ognjen Mudrinski zamijenio je Matara Dieyea, a Štefulj je kod Rijeke zamijenio Vukčevića.

'86 Žuti karton dobio je Cheick Keita.

'82 Pao je preko lopte Jovičić na cetru, Riječani su uzeli loptu i pohitali u kontranapad, no uspjeli su Goričani zaustaviti tu opasnu priliku.

'81 Žuti karton dobio je igrač Rijeke Robert Mudražija.

'75 Drmić je u riječkom sastavu zamijenio Kulenovića.

'70 Pavičić je kod Rijeke zamijenio Lončara.

'67 Cheick Keita debitirao je za Goricu, ušao je umjesto Krešimira Krizmanića.

'66 Razdoblje bez pravih pokušaja prema golu prekinuo je Krizmanić udarcem s više od 20 metara, no od bloka se odbilo u korner.

'64 Kruži i dalje Gorica oko riječkog obrambenog bedema, i dalje neuspješno...

'58 Žuti karton dobio je Albi Doka.

'56 Slobodan udarac na 22-23 metra, u poziciji idealnoj za njega, imao je Lovrić, sam je taj faul i izborio, ali pucao je previsoko.

'55 Matija Dvorneković ušao je umjesto Josipa Mitrovića.

'47 Velika prilika za Goricu! Suk je ubacio, Nevistiću je ispala lopta nakon sudara sa suigračem, ali udarce Mitrovića i Špikića ipak su uspjeli blokirati obrambeni igrači Rijeke...

'46 Počelo je drugo poluvrijeme, bez promjena u sastavima.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA. Gorica - Rijeka 0-0

'45 Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

'41 Žuti karton dobio je Krešimir Krizmanić.

'40 E, sad je najbolju svoju priliku imala Rijeka. Gnezda Čerin je glavom natrčao na ubacivanje s desne strane, lopta je otišla jako blizu stative. Međutim, čini se da je i pomoćni sudac podigao svoju zastavicu, da je bila riječ o zaleđu...

'31 Najbolja šansa na utakmici! Lovrić je primio loptu u šesnaestercu od Suka, oslobodio se, došao u dobru poziciju i pucao po podu, ali golman Nevistić je fantastično reaagirao.

'28 Ionako pravim šansama ne osobito bogata utakmica u posljednjem se razdoblju još malo smirila. Gorica i dalje pokušava, ali ne uspjeva pronaći način kako probiti riječku obranu.

'20 Opet kontinuirano napada Gorica, organizirano se brani Rijeka, ali opet je i dobro izašla Rijeka. Sandro Kulenović je pucao iskosa, Banić morao odbiti u korner.

'15 Gotovo identična situacija na drugoj strani! Mitrović je ovaj put izborio faul na 17 metara od riječkoga gola, dobro je pucao Kristijan Lovrić, no obranio je Nevistić.

'13 Mitrović je škaricama izbio loptu na 17 metara od gola Banića i u padu se sudario s igračem Rijeke, što je presuđeno kao žuti za Mitrovića i slobodan udarac za Rijeku. Pozicija je bila idealna, ali Banić je sjajano obranio udarac Andrijaševića.

'12 Žuti karton dobio je Josip Mitrović.

'9 Rijeka se povukla na otvaranju utakmice, Gorica drži loptu u svojim nogama i mirno, zasad i neuspješno, pokušava pronaći pukootinu u gostujućem bloku.

'1 Utakmica je počela!