13.02.2021.

Pobjeda u polarnim uvjetima: Gorica - Šibenik 1-0

Pobjeda u polarnim uvjetima: Gorica - Šibenik 1-0 Na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici odigrana je utakmica 21. kola HT Prve lige između HNK Gorice i HNK Šibenika.

GORICA - ŠIBENIK 1-0
VELIKA GORICA Gradski stadion. Bez gledatelja. Sudac: Damir Batinić (Osijek). Pomoćnici: Goran Pataki (Đakovo) i Dino Knez (Osijek). Četvrti sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). VAR: Dario Bel (Osijek). AVAR: Tomislav Petrović (Valpovo).
STRIJELAC: 1-0 Babec (71)
GORICA: Banić - Doka, Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić - Babec, Suk (od 46. Dvorneković) - Špikić, Kalik (od 72. Pršir), Hamad (od 46. Mitrović) - Dieye (od 46. Mudrinski). Trener Siniša Oreščanin.
ŠIBENIK: Labrović - Pandža, Schildenfeld, Bilić (od 86. Mina) - Todoroski (od 76. Pajić), Alimi, Ćurić, Kvesić (od 86. Martin) - Ampem (od 76. Španja), Rak (od 76. Bailone) - Jurić. Trener: Krunoslav Rendulić.
ŽUTI KARTONI: Kalik (Gorica)
CRVENI KARTONI: -


KRAJ UTAKMICE. Gorica - Šibenik 1-0

'90+1 Prečka za Šibenik! Schildenfeld je pucao desnicom nakon kornera i pogodio okvir gola.

'90 Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

'86 Još dvije zamjene kod Šibenika, Mina i Martin ušli su umjesto Kvesića i Bilića.

'79 Bailone je pokušao s 12-13 metara iskosa, no pucao je previsoko.

'76 Trostruka zamjena kod Šibenika, Bailone, Pajić i Španja zamijenili su Ampema, Raka i Todoroskog.

'72 Jurica Pršir zamijenio je Anthonyja Kalika.

'71 GOOOOOOOL!!! Gorica vodi 1-0, strijelac je Hrvoje Babec! Špikić je izveo korner s lijeve strane, poslao loptu u peterac, a tamo je najspretniji bio Babec, koji je Goricu doveo u vodstvo svojim drugim golom ove sezone.

'65 Nakon Špikićeva kornera do lopte je došao Steenvoorden, no nije je zahvatio dovoljno dobro i otišla je pokraj stative.

'58 Igra se između dva šesnaesterca, bez prave povezanosti u igri na bilo kojoj strani, jer lopta se uporno čudno odbija, čudno leti...

'49 Krizmanić je ubacio s lijeve strane, na lopti je bio Mudrinski, ali i gostujući branič, a na kraju je pao Dvorneković nakon duela, no sudac je nakon "tihe provjere" pokazao da se igra dalje.

'46 Počelo je drugo poluvrijeme, uz čak tri promjene u sastavu Gorice - Ognjen Mudrinski je ušao umjesto Matara Dieyea, Josip Mitrović je zamijenio Jiloana Hamada, a Matija Dvorneković preuzeo mjesto Joeya Suka.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA. Gorica - Šibenik 0-0

'43 Matar za nekoliko centimetara! Povukao je kontru Hamad, mogao je birati hoće li dati Kaliku ili Mataru, odlučio se za Senagalca, a on je nakon lošeg primanja pucao s 20-ak metara jako dobro, za malo pokraj stative...

'41 Kakva prilika za Goricu! Nakon kornera za Šibenik lopta se odbila prema njihovu golu, Bilić je prekratko vratio za golmana Labrovića, na loptu je jurio Kalik, no Labrović mu je na 40-ak metara od gola ipak nekako uspio oduzeti loptu. Da je prošao, Kalik bi išao sam na prazan gol...

'39 Uspjela je Gorica konačno povezati nekoliko kvalitetnih dodavanja kroz sredinu, no teško je u ovim uvjetima probiti šibenski blok, pa je Joey Suk pokušao udarcem iz daljine, koji je bio previsok.

'33 Alimi je pokušao iz daljine, uz pomoć vjetra koji smrzava do kostiju, ali i ovo je otišlo previsoko.

'27 Odlično je pokušao Jurić, praktički s desne bočne linije, morao se Ivan Banić dobro protegnuti.

'22 Iz slobodnog udarca s 22-23 metra pokušao je Krizmanić, no Labrović je to sigurno ulovio.

'21 Matar je bio u dobroj situaciji u šesnaestercu, no malo se okliznuo i loše primio loptu, pa je vratio za Hamada, na čije ubacivanje nije reagirao nitko.

'15 Goričani se teže od protivnika snalaze na "betonu" od travnjaka, no sad su barem izborili dva uzastopna kornera.

'9 Žuti karton dobio je Anthony Kalik

'8 Prvi pokušaj na utakmici djelo je Nikole Raka, Velikogoričanina u dresu Šibenika, njegov udarac s 20 metara otišao je pokraj gola.

'1 Počela je utakmica! Po zaleđenom terenu, s temperaturom u minusu...