03.02.2021.

Od vodstva do poraza: Varaždin - Gorica 2-1

Od vodstva do poraza: Varaždin - Gorica 2-1 Na stadionu Varteks u Varaždinu odigrana je utakmica 19. kola HT Prve lige između NK Varaždina i HNK Gorice...

VARAŽDIN - GORICA 2-1
VARAŽDIN Stadion Varteks. Bez gledatelja. Sudac: Damir Batinić (Osijek). Pomoćnici: Goran Loparac (Sladojevci) i Kristijan Novosel (Gat). Četvrti sudac: Marko Cestarić (Sisak). VAR: Ivan Bebek (Rijeke). AVAR: Igor Krmar (Zagreb).
STRIJELCI: 0-1 Lovrić (21), 1-1 Obregon (77), 2-1 Boban (90)
VARAŽDIN: Horkaš - Tkalčić, Stolnik (od 79. Čelić), Pellumbi, Urata - Senić (od 46. Herrera), Đurasek, Postonjski (od 58. Grgec) - Posavec, Petković (od 46. Boban) - Obregon (od 90. Benko). Trener Zoran Kastel.
GORICA: Banić - Doka, Jovičić, Krizmanić, Muhammed - Kalik, Pršir (od 46. Golubickas) - Špikić (od 75. Mitrović), Hamad (od 75. Dvorneković), Lovrić - Dieye (od 75. Mudrinski). Trener Siniša Oreščanin.
ŽUTI KARTONI: Senić, Petković (Varaždin), Golubickas (Gorica)
CRVENI KARTONI: -


KRAJ UTAKMICE. Varaždin - Gorica 2-1

'90 GOL! Varaždin je poveo 2-1, strijelac je Gabrijel Boban. Po desnoj strani prošli su domaćini, povratnu loptu primio je Boban i zabio za preokret.

'89 Žuti karton dobio je Golubickas.

'79 Čelić je kod Varaždina zamijenio Stolnika.

'77 GOL! Varaždin je izjednačio na 1-1, strijelac je Obregon. S desne strane pred gol je ubacio Urata, a kolumbijski napadač uspio je ugurati loptu u gol.

'75 Trostruka izmjena kod Gorice, Matija Dvorneković, Ognjen Mudrinski i Josip Mitrović zamijenili su Jiloana Hamada, Matara Dieyea i Darija Špikića.

'72 Radio je sad VAR, i to u korist Gorice. Sudac Batinić nije vidio kao jedanaesterac duel Doke i Obregona, iz VAR-a su mu javili da to pregleda, što je on i učinio pa presudio - nema kaznenog udarca.

'68 Otvorili su se sad dobro Varaždinci, Đurasek je napravio najveći dio posla, a iz dobre pozicije preko gola pucao je Boban.

'58 Grgec je kod Varaždina zamijenio Postonjskog.

'55 Preuzela je kontrolu nad utakmicom Gorica u nastavku, a sad je stigla još jedna naizgled idealna situacija za Kristijana Lovrića iz slobodnog udarca. Sa 18 metara, malo lijevo, ali ide to preko gola, nikako da Kiki namjesti nišanske sprave iz prekida.

'47 Prečka za Goricu! Nevjerojatno je što je promašio Hamad... Na tri metra je bio od gola, trebalo je samo loptu ugurati u gol, no gorički švedski Iračanin pogodio je ravno u gredu.

'46 Počelo je drugo poluvrijeme, uz jednu izmjenu u redovima Gorice - Paulius Golubickas ušao je umjesto Jurice Pršira. Kod Varaždina su Boban i Herrera zamijenili Petkovića i Senića. 

KRAJ PRVOG POLUVREMENA. Varaždin - Gorica 0-1

'45 U posljednjim sekundama prvog dijela Hamad je nabacio iz kornera, Lovrić pucao glavom iz jako lijepe pozicije, ali otišlo je pokraj gola.

'42 Nakon razdoblja bez pravih, čistih situacija, Pršir je izborio slobodan udarac na 18 metara. Pucao je Lovrić, ali pogodio je nekoga od suigrača i propala je još jedna izgledna situacija.

'33 Špikić je sa svoje polovice dao za Matara na bok, odjurio u šesnaesterac, dobio loptu nazad i iz teške pozicije ljevicom pucao pokraj gola.

'30 Urata je ubacio pred gorički gol, Obregon pucao glavom, Banić obranio.

'29 Lovrić je ukrao loptu Stolniku, dodavanjem po zemlji tražio je Matara u petercu, no branič Varaždina bio je za djelić sekunde brži.

'26 Nekoliko puta pogriješili su igrači Gorice u dodavanju u opasnoj zoni, domaćin to nije uspio iskoristiti, iako je bilo opasno, uključujući i dvije situacije nakon vodstva.

'21 GOOOOOOOL!!! Gorica vodi 1-0, strijelac je Kristijan Lovrić! Dva slobodna udarca imao je zaredom, oba puta iz dobre pozicije, sa svake strane šesnaesterca po jedan, ali oba su završila u zidu. Međutim, nakon drugog je Anthony Kalik fantastično vratio za Lovrića, koji je iz igre bio precizniji za svoj 13. gol ove sezone!

'19 Musa je probio lijevi bok, odigrao u sredinu na povratnu loptu, odbila je to nekako obrana Varaždina, a cijela akcija završila je žutim kartonom Petkovića nakon prekršaja na Lovriću.

'17 Već je pet kornera izveo Varaždin, u dva, tri navrata morala je reagirati gorička obrana...

'15 Pobjegao je Matar po desnoj strani, izbacio braniča driblingom, ušao u šesnaesterac i sam išao završiti akciju, no taj je udarac od bloka završio u korneru.

'12 Pobjegao je Petković po lijevom goričkom boku, dao dobru loptu u peterac, ali tamo nije bilo nikoga od njegovih suigrača.

'10 Prvi žuti karton na utakmici dobio je igrač Varaždina Matej Senić.

'9 Nije nimalo bezopasan Varaždin, već nekoliko puta dolazili su domaćini u gorički šesnaesterac, ali zasad bez prave, izgledne prilike.

'4 Prešla je lopta gol-liniju varaždinskoga gola, postigla je Gorica prvi gol nakon gužve u petercu, nakon Lovrićeva kornera, ali poništio je to sudac jer je netko igrao rukom.

'1 Počela je utakmicu u Varaždinu.