31.01.2021.

Pobjeda na Rujevici! Rijeka - Gorica 0-2

Pobjeda na Rujevici! Rijeka - Gorica 0-2 Na stadionu na Rujevici u 17.05 sati počela je utakmica 18. kola HT Prve lige, u kojoj je domaća HNK Rijeka, četvrta momčad na tablici, dočekala trećeplasiranu HNK Goricu...

RIJEKA - GORICA 0-2
RIJEKA Stadion Rujevica. Bez gledatelja. Sudac: Fran Jović (Zagreb). Pomoćnici: Luka Pušić i Ivica Modrić (Zagreb). Četvrti sudac: Marko Cestarić (Sisak). VAR: Goran Gabrilo (Split). AVAR: Goran Perica (Šibenik).
STRIJELCI: 0-1 Andrijašević (27-ag), 0-2 Lovrić (44)
RIJEKA: Nevistić - Tomečak, Capan, Galović, Arsenić (od 68. Murić), Štefulj - Andrijašević, Gnezda Čerin (od 68. Pavičić), Lončar, Menalo (od 81. Mudražija) - Kulenović. Trener Simon Rožman.
GORICA: Banić - Doka, Jovičić, Krizmanić, Čabraja - Babec (od 86. Pršir), Suk - Hamad (od 90. Moro), Dvorneković (od 78. Mitrović), Lovrić (od 78. Muhammed) - Dieye. Trener Siniša Oreščanin. 
ŽUTI KARTONI: Galović (Rijeka), Suk, Dvorneković, Babec, Banić (Gorica)
CRVENI KARTONI: Capan (Rijeka), Moro (Gorica)


KRAJ UTAKMICE. Rijeka - Gorica 0-2

'90+3 Crveni karton dobio je Nasiru Moro, preoštro je startao na Mudražiju, a nakon provjere VAR-a crveni karton dobio je i  igrač Rijeke Luka Capan.

'90+2 Na gol-liniji sad je loptu zaustavio Krizmanić, bila je to najbolja šansa u ovom završnom pritisku Rijeke.

'90 Igrat će se još četiri minute sudačke nadoknade.

'90 Nasiru Moro ušao je umjesto Jiloana Hamada.

'86 Jurica Pršir ušao je u igru mjesto Hrvoja Babeca.

'86 Pucao je Murić s 20-ak metara, otišlo je preko gola.

'84 Žuti karton za Ivana Banića.

'81 Žuti karton za Galovića, a Mudražija je zamijenio Menala.

'78 Josip Mitrović ušao je umjesto Matije Dvornekovića, Musa Muhammerd umjesto Kristijana Lovrića, a Yateke je kod Rijeke zamijenio Kulenovića. 

'75 Nije pogodio ni Matar Dieye! Lovrić ga je lijepo pronašao visokim nabacivanjem, lijepo je skočio, pucao, ali i promašio.

'73 Kakva šansa za Goricu! Hamad je gurnuo Lovrića u idealnu priliku, izašao je sam na Nevistića, ali golman Rijeke sjajno je to zaustavio.

'68 Dvostruka zamjena kod Rijeke, Murić i Pavičić ušli su umjesto Gnezde Čerina i Arsenića.

'66 Uh, sad je bilo jako opasno, i to dvaput... Nakon kornera Rijeke prvo je u jednoj gužvi odbio loptu u novi korner, teškom mukom, a iz tog drugog pokušaj Riječana bio je puno bolji, baš kao Banićeva intervencija, koja je bila briljantna.

'61 Pucao je sad Menalo iz solidne pozicije, no promašio je za desetak metara.

'60 Pokušao je sad Krešimir Krizmanić, situacija je bila jako dobra, ali lopta je otišla visoko. Pucao je Krizmanić glavom nakon Dokina centaršuta, no nedovoljno precizno.

'55 Još jedan pokušaj Rijeke, Andrijašević je pokušao glavom, ali ovoga puta Banić je loptu ulovio, nije bila dovoljno snažna.

'52 Treći žuti karton za Goricu u četiri minute, ovoga puta za Hrvoja Babeca.

'51 Bravurozna obrana Ivana Banića! Čisti zicer imao je Andrijašević, pucao oštro, no Banić je sjajno odbio nogom.

'50 Novi žuti karton, sad za Matiju Dvornekovića.

'48 Prvi žuti karton na utakmici dobio je Joey Suk.

'46 Počelo je drugo poluvrijeme, nema izmjena ni na jednoj strani.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA. Rijeka - Gorica 0-2

'44 GOOOOOOOL!!! Gorica vodi 2-0, strijelac je Kristijan Lovrić! Golman Nevistić je pogriješio, do lopte je došao Matar, preuzeo je Lovrić, koji iz takvih situacija ne griješi!

'40 Primirila se utakmica u ovom razdoblju što se tiče šansi, no puno je tu borbe za svaku loptu, puno jakih duela...

'31 Opet Gorica u šansi, Hamad je snažno pucao iz odlične pozicije s vrha šesnaesterca, ali golman Nevistić sjajno je to obranio.

'27 GOOOOOOL!!! Gorica vodi 1-0, Franko Andrijašević poslao je loptu u svoju mrežu! Lovrić je iz kornera gađao prvu stativu, u skoku je bio Jovičić, a uz njega Andrijašević, od čije je glave završila u mreži.

'26 Sjajna šansa za Goricu! Hamad je povukao, osvojio puno prostora, dao za Dvornekovića, a on poslao loptu u sredinu, prema Mataru, no u posljednji čas obrana 

'23 Pokušala je sad Gorica izaći nakon oduzete lopte na centru, no Lovrić se spetljao u razmišljanju ići u dribling ili pucati i od svega ništa.

'20 Dominacija Rijeke traje, nekoliko je bilo gužvi u goričkom šesnaestercu, no uspjeva naša momčad sačuvati svoju mrežu.

'13 Nova šansa za Rijeku, opet vrlo izgledna. Tomečak je opet ubacio, ovoga puta visoko, glavom je iz jako dobre pozicije pucao Menalo, no lopta je otišla pokraj gola.

'11 Evo i prve šanse, i to za Rijeku, i to velike, jer bila je to - stativa! Tomečak je dao povratnu s desne strane, sa sedam-osam metara iskosa pucao je Andrijašević, a lopta se odbila paralelno s gol-linijom...

'10 I dalje čekamo prvu priliku na bilo kojoj strani, uz napomenu da je u posljednjih nekoliko minuta lopta više u nogama domaćih nogometaša.

'5 Početno ispitivanje snaga je u tijeku, i jedni i drugi su prilično oprezni...

'1 Počela je utakmica na Rujevici!